Borbás Marcsi menüterve: február, 3. hét – bevásárlólistával!

Gasztro

Borbás Marcsi menüterve: február, 3. hét – bevásárlólistával!

Menütervvel készült Borbás Marcsi február harmadik hetére is! 

Fagyok, fánkok, farsang – itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva hoztunk nektek minden jót: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok, és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.

A hónap receptjavaslatai így alakulnak:

A harmadik hét receptjei pedig ezek lennének: 

HÉTFŐ: CSOKOLÁDÉS, NARANCSOS KUGLÓF

 

KEDD: AZ IGAZI KRUMPLIS TÉSZTA

 

SZERDA: LEVES SÜLT FOKHAGYMÁBÓL

 

CSÜTÖRTÖK: REVITADA, EGY KÜLÖNLEGES GÖRÖG FOGÁS CSICSERIBORSÓVAL

 

PÉNTEK: AZ IGAZI RESZTELT MÁJ

 

SZOMBAT: CSÖRÖGEFÁNK

 

VASÁRNAP: KÜLÖNLEGES HÁZI BURGER

Hozzávalók a hétre: 

Zöldség, gyümölcs:

  • 3-4 db burgonya
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 db nagy fej görög hagyma (édes)
  • 2 tk medvehagyma
  • 1 kg száraz csicseriborsó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • különféle zöldsaláták
  • kandírozott narancshéj
  • 1 narancs
  • 1 citrom

Húsok:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg darált sertésdagadó

Tejtermékek:

  • 0,5 l sovány tej
  • 0,5 l zsíros tej
  • egy nagyobb pohár dl zsíros tejföl
  • 7 dl tejszín
  • 15 dkg vaj

Fűszerek: 

  • finomszemű só
  • 3 evőkanál durvaszemű görög só
  • tarka- vagy feketebors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 tk fűszerpaprika

Alapélelmiszerek:

  • 1 kg búzafinomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 30 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 1 l csirkealaplé
  • 5 dkg fekete csokoládé
  • 3 dl olívaolaj
  • 1 dl magyar szőlőmagolaj
  • 2 l ásványvíz (lágy víz)
  • kevés szódavíz
  • kevés napraforgóolaj
  • fejenként 1 db hamburgerzsemle
  • 1 bagett
  • mustár vagy egyéb szósz (a hamburgerhez)

Az előző hét receptjeit ITT TALÁLJÁTOK.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.