Különleges házi burger, ha olcsóbban ennél jót

Gasztro

Különleges házi burger, ha olcsóbban ennél jót

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • fejenként 1 db hamburgerzsemle
  • különféle saláták
  • mustár vagy egyéb szósz

Elkészítés:

Tovább olvasok

A sertésdagadót ledaráljuk, a vöröshagymát és egy nagy gerezd fokhagymát apró kockákra vágunk. Közben a zsemlét ketté tépjük, majd meglocsoljuk a tejjel. Ha minden készen áll, összeállítjuk a húspogácsát. A húst a kezünk segítségével elkeverjük a hagymával, fokhagymával, a kicsavart zsemlével és egy tojással. Ízesítjük fűszerpaprikával, sóval és borssal.

Ezután egy serpenyőben melegítsünk fel zsírt, és süssük benne szép aranybarnára a laposra formázott fasírtokat. Közben a hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat megkenjük vajjal, majd megpirítjuk. A házi hamburgerünk összeállításánál használhatunk különféle salátákat, zöldségeket, mustárt vagy egyéb öntetet is, ízlés szerint.

Borbás Marcsi ezt a receptet a Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el:

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X