Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertésdagadó
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- fejenként 1 db hamburgerzsemle
- különféle saláták
- mustár vagy egyéb szósz
Elkészítés:
A sertésdagadót ledaráljuk, a vöröshagymát és egy nagy gerezd fokhagymát apró kockákra vágunk. Közben a zsemlét ketté tépjük, majd meglocsoljuk a tejjel. Ha minden készen áll, összeállítjuk a húspogácsát. A húst a kezünk segítségével elkeverjük a hagymával, fokhagymával, a kicsavart zsemlével és egy tojással. Ízesítjük fűszerpaprikával, sóval és borssal.
Ezután egy serpenyőben melegítsünk fel zsírt, és süssük benne szép aranybarnára a laposra formázott fasírtokat. Közben a hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat megkenjük vajjal, majd megpirítjuk. A házi hamburgerünk összeállításánál használhatunk különféle salátákat, zöldségeket, mustárt vagy egyéb öntetet is, ízlés szerint.
Borbás Marcsi ezt a receptet a Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el:
Ajánljuk még: