Hozzávalók
- 1/4 kg liszt
- 1 tojás
- csipet só
- langyos víz
- 3-4 db krumpli
- 1 fej hagyma
- só
- pirospaprika
Elkészítés
A lisztből, a tojásból, a csipet sóval tésztát gyúrunk, melyhez, ha szükséges kevés langyos vizet adunk, éppen csak annyit, hogy a tészta összeálljon. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva pihentetjük. Ezután a nyújtódeszkát belisztezzük, és vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor többször is lisztezzünk alá, hogy ne ragadjon le. Miután kinyújtottuk, hagyjuk ismét pihenni, majd vágjuk kockára, és szórjuk a szét a deszkán a felvágott darabokat, hogy ne tapadjanak össze. Bő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Kiszedjük és hagyjuk kicsepegni. A főzővizet ne öntsük ki, mert ezzel még hígíthatjuk a masszát, ha szükséges. Olajon vagy zsíron üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a főtt burgonyát, amit burgonyatörővel apróra nyomkodunk. Ha szükséges, akkor kevés főzőlével hígíthatjuk a krumplit, hogy krémesebb legyen. Végül beleforgatjuk a kifőtt tésztát, ízlés szerint sózzuk. Savanyúsággal kínáljuk.
Ajánljuk még: