Az igazi resztelt máj

Gasztro

Az igazi resztelt máj

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 tk fűszerpaprika
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockára, és egy kis zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Aki szereti, adhat hozzá egy-két gerezd vékony karikára vágott fokhagymát is. Közben a májat vágjuk egyforma vastagságú csíkokra. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, adunk hozzá egy kevés felaprított paprikát és paradicsomot, majd egy picit az egészet megfuttatjuk, és hozzáadjuk a májat. Ha kevés a zsiradék akkor ilyenkor nyugodtan pótolhatjuk. Addig pirítjuk a májat, míg szépen ki nem fehéredik minden darab, és ekkor hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát. A paprikával is átforgatjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy hús alaplével és kb. 5 perc alatt készre pároljuk. Csak a végén sózzuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.