Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apró kockára, és egy kis zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Aki szereti, adhat hozzá egy-két gerezd vékony karikára vágott fokhagymát is. Közben a májat vágjuk egyforma vastagságú csíkokra. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, adunk hozzá egy kevés felaprított paprikát és paradicsomot, majd egy picit az egészet megfuttatjuk, és hozzáadjuk a májat. Ha kevés a zsiradék akkor ilyenkor nyugodtan pótolhatjuk. Addig pirítjuk a májat, míg szépen ki nem fehéredik minden darab, és ekkor hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát. A paprikával is átforgatjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy hús alaplével és kb. 5 perc alatt készre pároljuk. Csak a végén sózzuk!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: