Gasztro

Az igazi resztelt máj

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 tk fűszerpaprika
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockára, és egy kis zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Aki szereti, adhat hozzá egy-két gerezd vékony karikára vágott fokhagymát is. Közben a májat vágjuk egyforma vastagságú csíkokra. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, adunk hozzá egy kevés felaprított paprikát és paradicsomot, majd egy picit az egészet megfuttatjuk, és hozzáadjuk a májat. Ha kevés a zsiradék akkor ilyenkor nyugodtan pótolhatjuk. Addig pirítjuk a májat, míg szépen ki nem fehéredik minden darab, és ekkor hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát. A paprikával is átforgatjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy hús alaplével és kb. 5 perc alatt készre pároljuk. Csak a végén sózzuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Bársonyos vöröset a tartalmas húsok mellé!

Télidőben, amikor a nehezebb, tartalmasabb fogások is gyakrabban kerülnek asztalunkra, a vörösbornak is főszezonja van. Bármennyire gazdag a kínálat vörösborokból, nem is olyan könnyű kiválasztani, melyik képes tökéletes ízharmóniát alkotni a főfogással. Most egy olyan francia bort mutatunk be, amit a vörös húsok kifejezetten kedvelnek.