Stílus

Nem tudod, milyen csizma áll jól? Segítünk!

A csizma és bakancs elengedhetetlen része a téli gardróbnak. Bár a lábbeli vásárlásakor nyilván a legfontosabb a kényelem, elengedhetetlen az is, hogy jól mutasson, szépnek érezzük magunkat benne, magabiztosságot adjon. Mutatjuk, kinek merre érdemes keresgetni! 

Mindannyiunknak különböző testtípusa van, és bizonyos szabások, stílusok egyeseken jobban mutatnak, mint másokon. Nekem például hiába a kedvenceim a térd feletti csizmák, 163 centim nem engedi meg, hogy ilyet hordjak anélkül, hogy törpének érezzem magam benne.

De honnan tudhatod, hogy az a csizma, amivel szemezgetsz, megfelelő-e az alakodhoz?

Összeszedtünk néhány tippet, ami megkönnyítheti a keresést!

  1. Bokacsizma

Ez a népszerű csizma megadja a nőknek azt a praktikusságot és stílust, amit keresnek, hiszen bármilyen ruhához, bármilyen alkalomra felvehető. A bokacsizmák különböző testtípusokhoz passzolnak: a teltebb nőknek kifejezetten jól állnak, de a magas vékony testalkaton is jól mutat. A körte alakú nők is nyugodtan hordhatják, hiszen egy visszafogott bokacsizma nem nagyítja a test alsó részét. Ha viszont alacsony és vékony valaki, akkor érdemes azonos színű nadrággal párosítani a lábbelit, hogy a hosszabb lábak illúzióját keltse. A magassarkú bokacsizma elegáns, alacsony nőknek különösen jól áll, de ha valaki keményen dolgozik, hogy izmos vádlija legyen, szintén örülhet e darabnak, ami megmutatja, amit mutatnia kell! 

 

 

  1. Térd feletti csizma

Ezt a csizmát magas, vékony nőknek tervezték, akik vagány és szexi megjelenést keresnek. Az alacsony, rövid lábú nőknek sajnos előnytelen, hiszen még kisebbnek mutatja őket. A gömbölyű testalkattal bíróknak pedig azért nem ajánlott, mert ez a típusú csizma csak kiemeli a láb méretét és megjelenését miközben alacsony hatást kelt.

  1. Térdig érő csizma

Ez a tökéletes csizmatípus egy teltebb nő számára, különösen ha körte alakú teste van. A térdig érő csizma vizuálisan nyújtja és karcsúsítja a lábakat, akkor is, ha magassarkúról van szó, akkor is, ha laposról. A lényeg, hogy a lábhoz tapadjon, ezzel karcsúsítja a lábszárat! Tökéletesen mutat térdig érő ruhával vagy szoknyával, vagy egyszerűen farmernadrággal a lezser megjelenés érdekében.

### ZONE-2 ###

  1. Lábszárcsizma

Ez a fajta csizma jól áll az alacsony nőknek, legyenek teltebb vagy soványabb testalkatúak. Hosszabbítja a lábat, magasabb hatást kelt.

Emellett a homokóra alakú nőkön is kifejezetten jól mutat. A négyzet testalkatnak ugyanúgy jól áll, csak fontos, hogy a csizma ne tapadjon a lábhoz, ezzel érdekesebbé, játékosabbá teszi ugyanis az alsó végtagot.

 

  1. Hegyes orrú, tűsarkú csizma

A férfiasabb, széles vállú nőknek ajánlott a tűsarkú csizma. A vékony sarok nőies vonzerőt kölcsönöz a testnek, de a vékony vádlijú nőknél is lenyűgözően mutat.

 

  1. Magas talpú, platformos csizmák

Ez a fajta csizma a fordított háromszög testtípusnak áll a legjobban. Ilyenkor a vállak szélesek, a csípő kicsi és a lábak vékonyak.

A nagyobb, „durvább” megjelenésű csizmák kiegészítik, egyensúlyba teszik a test adottságait.

Különösen előnyös, ha a csizma szára magasabb és nem tapad a lábszárhoz. A teltebb alkatú nőknek is kifejezetten jól áll ez a típus, hiszen a platform egy extra magasságot ad, enyhén nyújtja a testet.

  1. Téli bakancs

Bár mostanában újra divatba jött ez a fajta lábbeli, a téli bakancsnak más a szerepe, nem éppen a nőiességet hangsúlyozza. Ugyanakkor tagadhatatlan kedvenc évek óta, hiszen egy jól megválasztott bakancs szexi, kényelmes és rendkívül jól variálható lehet!

 

Választásakor érdemes átgondolni, hogy mire fogjuk használni: mindennapi használatra keresünk bakancsot vagy túrázni szeretnénk vele? Manapság annyi lehetőségünk van, hogy nem egyszerű eldönteni, melyik a tökéletes darab egyik esetben sem. Míg a mindennap hordott bakancsnál a szempontok megegyeznek a csizmaválasztáskor érvényes kritériumokkal, a túracipőnél már más a helyzet. A túrázós bakancsok kiválasztására fontos elég időt fordítani, hiszen kényelmes és jó is kell, hogy legyen – ráadásul mivel nem mindennapi viselet lesz, jó eséllyel évekig velünk marad! Mindenképp érdemes vízálló bakancsot venni, és a talpa sem mindegy, hiszen a tapadás, a recék egytől-egyig fontos szerepet játszanak majd a túrázásban. Tehát figyeljünk: kényelmes, meleg, vízhatlan és recézett talpú lábbelit válasszunk! És ha már melegség: számos lábbelimárka megadja a hőmérsékleti besorolást, bár nem mindig érdemes túl komolyan venni ezt az információt. Bár lenyűgöző értékeléseket láthatunk, amelyek szerint kemény mínusz fokokig jó lesz a cipőnk, de az igazság az, hogy a hálózsákokkal ellentétben nincs szabványos minősítési rendszer a lábbeli melegségének mérésére!

Bárhogyan is döntünk, a kényelem és a minőség legyen az első! 

Ajánljuk még:

A jelentéssel teli jobb, mint a tökéletes – interjú a Popartbox alkotóival, akik régi holmikból varrnak újat

Érvelhetnék azzal a ruhák újrahasznosítása mellett, hogy mennyi hulladékot termel a fast fashion, mennyi méreg és környezetszennyezés árán állítja elő termékeit, ezért milyen üdítő látni ezt a két nőt a kincsekkel teli műhelyében, amint az utolsó ép fonalig beépítik a mások által kidobásra ítélt szöveteket és kötéseket új ruhákba. De így, negyvenen túl már rég nem erre gondolok, ahogy a nagymamám otthonkáihoz, hímzéseihez, abroszaihoz hasonló részleteket látok viszont bohókás cuccokban: inkább arra, hogy a tárgyakhoz kötődésünk van, érzelmeink támadnak tőlük és ez az egész egy nagy értékmentés, amiből én is részt akarok.

 

Már követem az oldalt

X