Megérted-e a székelyeket? Kvízezz, és kiderül!

Erdélyiként is sokszor nehezemre esik megérteni néhány szót azok közül, amit a székelyek használnak. Több rokonom, nagyon jó barátom él Székelyföldön, és mindig jókat kacagunk, ha egy-egy szó fejtörést okoz nekem. Az ő segítségükkel írtam össze néhány, számomra is meglepő kvízkérdést. Te mennyit tudsz erről a furcsa, színes, érdekes nyelvről? Teszteld!

Kicsi belőle szerelmi vallomás, sok viszont a kapcsolat halála lehet – Pszichológust kérdeztünk a féltékenységről

Mindannyian voltunk már féltékenyek, vagy megéltük azt, hogy ránk féltékeny valaki. Jó esetben sikerült határt szabni ennek a kellemetlen, szorongó érzésnek, még jobb esetben meg tudtuk beszélni a miértjét. De nem minden helyzetben alakul ez így: a nagyon erős féltékenység képes kapcsolatokat toxikussá alakítani, végérvényesen tönkre tenni. 
Molnár Hunor pszichológus, Erdélyben, Gyergyószentmiklóson praktizál. Vele beszélgettünk az egészséges és a mérgező féltékenységről, a megoldásokról és a közösségi oldalak nyújtotta biztonságról és bizonytalanságról a témával kapcsolatban.

Feketén, fehéren – mennyit tudsz a kávéról? Kvízezz, és kiderül!

Egy forró kapucsinó, egy erős eszpresszó vagy egy hűsítő jegeskávé – holnapig sorolhatnánk, a kávé hány típusáért vagyunk oda. A kávé a történelem során sok úton kísérte már el az embert, így igen sok érdekesség kapcsolódik hozzá. Te mit tudsz a kedvenc italunkról?

Nem tudod, milyen csizma áll jól? Segítünk!

A csizma és bakancs elengedhetetlen része a téli gardróbnak. Bár a lábbeli vásárlásakor nyilván a legfontosabb a kényelem, elengedhetetlen az is, hogy jól mutasson, szépnek érezzük magunkat benne, magabiztosságot adjon. Mutatjuk, kinek merre érdemes keresgetni! 

Hogyan lehet sokat utazni? – Interjú egy világutazóval

Szilágyi Ági tárgyak helyett élményeket gyűjt, és járja a világot: még nincs harminc éves, de már 51 országban járt, mindezt úgy, hogy irodai munkát végez, 9 és 5 között üzleti elemzőként. Egy kis budapesti garzonban lakik, Európán kívül volt már Etiópiában, Malajziában, Thaiföldön, Kanadában, a Maldív szigeteken és Balin is. Élete és hobbija az utazás, ezért képes úgy szervezni a pénzügyeit és az idejét, hogy ezt igen komolyan űzhesse. Szerencsére módszereit nem titkolja: rengetegen követik az utazási tanácsait a blogján, és néhány hónapja a hobbiját vállalkozássá növelte, így szabadidejében személyre szabott utazásokat is szervez.

Sosem sminkelek, és nem érzem kevésbé nőnek magam!

A mindennapi arcápolás személyenként mást jelent: van aki órákat tud eltölteni a tükör előtt, gyönyörű sminket varázsol reggelente, és van, akinek a sima vizes öblítés jelenti a reggeli rutint. Én az utóbbihoz tartozom.

Ahol Kelet a Nyugattal találkozik: Budapest számos szempontból világelső a fővárosok között

Ma ünnepeljük Budapest napját, hiszen a főváros hivatalosan 1873. november 17-én jött létre, a szomszédos városok: Pest, Buda és Óbuda egyesülésével. Engem már gyerekként elbűvölt a város, és egyetemistaként értettem meg, mint jelent a mondat az Árulásban bűnös című, 1950-ben készült amerikai filmből: ,,Budapest: ahol a Kelet találkozik a Nyugattal és a kék Duna több, mint Johann Strauss keringője.” Mint kiderült számomra, számos szempontól világelső a fővárosok között.

Vendégtípusok, akik között jobb, ha nem ismersz magadra

Mióta dolgozom, emberekkel dolgozom, és szeretem ezt. Az első munkahelyem pincéri állás volt, és meghatározó élményeket szereztem ott, így most visszatértem ebbe a munkakörbe. Sokan elítélik, sajnálják a pincéreket – a saját fülemmel hallottam, amikor egy apa az étteremben azt mondta a fiának, hogy „tanulj fiam, mert ide jutsz te is”. Extrém? Annyira nem is. Mutatom, miket hallunk még. (Figyelem: az írás nyomokban iróniát tartalmaz.)

Már követem az oldalt

X