Grillezz, mint egy mester! Kvízezz, és kiderül, ismered-e a grill titkait
A kertben grillezni a barátokkal, iszogatni, beszélgetni a sistergő ételek mellett: emiatt szeretjük  a grillpartikat! És persze nincs finomabb a nyílt tűzön sült marhahúsnál, a szaftos grillzöldségeknél és a ropogóssá pirult csirkecombnál… De vajon be lehet téged csapni a grillsütő mellett?
Segítség, függök a telefonomtól! – Tippeket teszteltünk a rövidebb képernyőidőért

„Nem vagyok telefonfüggő, hagyjál már!” – vágtam a férjemhez, amikor hatodjára szólt rám, hogy tegyem el a készüléket legalább ameddig közösen vacsorázunk, hiszen olyan ritkán találunk alkalmat a minőségi, együtt töltött időre. Zavart, hogy minek szól rám, hiszen ő is hallotta, hogy épp kaptam egy üzenetet, amire nyilván válaszolni szeretnék, aztán felmerült a beszélgetés közben egy kérdés, amire nem tudtuk a választ, gondoltam, megnézem. Aztán tényleg azon kaptam magunkat, mint sokszor korábban: mindketten telefonnal a kezünkbe, síri csendben eszegetünk. És még ekkor sem esett le, hogy függő lennék.

Kvízben az igazság – derítsd ki, mennyit tudsz a borokról!

Ha (magyar) borról beszélünk, akkor mindenkinek a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér vagy az Irsai Olivér jut eszébe, holott a választék ennél sokkal nagyobb! És ha a nevet ismered is, azt tudod-e, valójában milyen bor kerül a poharadba? Kvízezz, és kiderül!

Cicakvíz: te mennyit tudsz a kiskedvencekről?

A macskák tele vannak meglepetésekkel! Nehéz őket tanítani, nem feltétlenül hallgatnak az emberre, cserébe egyértelműen kimutatják az érzéseiket. Sok helyen már szinte családtagnak számítanak – de mennyit tudunk igazából ezekről a kisállatokról?

Hagyományőrzés 2023: a válaszúti Kallós Zoltán Alapítványnál jártunk

,,Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk” – mondta Kallós Zoltán. Ezt az idézetet választotta mottójául, és ennek szellemében dolgozik a róla elnevezett szervezet immár 30 éve. A válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány nagy erőkkel küzd, hogy az erdélyi magyarok megőrizzék hagyományaikat. Ennek érdekében három fő tevékenységet folytatnak, oktatási és közművelődési tevékenységet biztosítanak a környéken élőknek, illetve a névadó néprajzi gyűjteményét gondozzák. Megnéztük, miképp.

Te hány nyelven tudsz köszönni? – Ez itt a köszönős kvíz!

Ezerféleképpen tudunk magyarul köszönni. Mondhatjuk, hogy szia, szervusz, helló, jó napot kívánok, adjon Isten – csak hogy néhány példát soroljunk. De külföldön vajon milyen kifejezéseket használnak, mikor üdvözlik egymást, vagy éppen mikor elválnak útjaik? Kvízünkből kiderül, hány nyelven tudsz köszönni!