Hozzávalók
- 1 marék kesudió
- 4 dl víz
- 3-4 datolya
- 1 csipet só
- 2 db körte
- 1 csipet kardamom
- 1 csipet szegfűszeg
- lime
Elkészítés
A kesudiót vízbe áztatjuk 1 órára. Ezután az áztatóvizet leöntjük. A kesudiót turmixba rakjuk, adunk hozzá 4 dl vizet, 3-4 magozott datolyát, majd simára turmixoljuk. Ezután egy tiszta pelenkán átszűrjük. Az átszűrt kesuitalt visszarakjuk a turmixba, adunk hozzá egy szem feldarabolt körtét, ízesítjük pici sóval, kardamommal, szegfűszeggel.
Szép egyneműre összedolgozzuk, majd találjuk. Körtekockákkal és lime-héjjal díszítjük.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: