Málé lapótya
Olvasási idő: 1 perc

Málé lapótya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: (10 főre)

  • 1 kg kukoricaliszt
  • 20 dkg kukoricadara
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 liter tej
  • kávéskanálnyi só
  • 0,5 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • vaníliás cukor
  • étolaj a sütéshez
  • a tetejére porcukor

Elkészítés

Előző este a málékását beáztatjuk.
A málélisztet és a darát egy tálba tesszük a cukorral és sóval együtt. A felforralt tejjel leöntjük, és alaposan összekeverjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl. Ezután belekeverjük a finomlisztet, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, és 2 órán át pihentetjük. Palacsintasütőben olajat hevítünk, ebben egyszerre három kisebb lapótyát süthetünk. Mindkét oldalukat szép színesre sütjük, majd szűrőben lecsepegtetjük őket. Még melegen megszórjuk porcukorral.

 

Kapcsolódó tartalom
Vegán gombapörkölt „túrós” puliszkával
| 2025. máj 14

Vegán gombapörkölt „túrós” puliszkával

Ádám Csaba receptje