Csokoládés minitorták
Olvasási idő: 2 perc

Csokoládés minitorták

Hétperces, szuper recept!

Hozzávalók

  • 14 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé(70%-os)
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • ¼ bögre cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 csomag szórócukorka 

Elkészítés

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és a csipet sóval. Nagyon figyeljünk rá, hogy a csokihoz nem mehet egyetlen csepp víz sem, mert akkor azonnal kicsapódik, és csúnya massza lesz belőle. Közben az egész tojásokat és a két sárgáját habosra keverjük a cukorral. Szép fehérre kell verni, mintha piskótát készítenénk. Ha elkészült, adunk hozzá egy evőkanál lisztet, azzal is elkeverjük. Készíthetjük mandulaliszttel, finomra darált dióval vagy akár kukoricakeményítővel is.

A végén adjuk hozzá a kissé kihűtött, de még folyós állagú csokoládét. Figyeljünk a hőmérsékletre, mert ha túl forró, akkor el is ronthatja a tojásos keverékünket. Ha a tésztánk már szép egyenletes, kivajazott muffin formákba adagoljuk. Fontos, hogy egyforma mennyiségű tésztát tegyünk a mélyedésekbe, hogy egyszerre készüljenek el. Az ilyen rövid sütési idejű receptek nagyon érzékenyek, előfordulhat, hogy a különböző típusú sütőkben máshogy viselkedik majd a tészta. Abból tudhatjuk, hogy elkészült a sütink, hogy a teteje megemelkedik, és szépen berepedezik (kb. 7 perc).

Ekkor mindenképpen vegyük ki, és várjuk meg, hogy egy kicsit kihűljön, mielőtt kiszedjük a formából, akkor biztosan nem fog szétesni. Ebből az adagból 10 darab minitorta lesz. Lehet, hogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle!

Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy gyümölcsszósszal tálalva még nagyobb élvezet.

Kapcsolódó tartalom
Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta
| 2025. április 22

Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta

Borbás Marcsi receptje