Hozzávalók
- 1 kisebb kelkáposzta (kb. 60 dkg)
- 15 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg vegyes leveszöldség
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- majoránna
- kakukkfű
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál búzakeményítő
Elkészítés
A kelkáposzta külső, nagyobb leveleiből 8 db-ot lefejtjük. A vaskos eret kivágjuk a levelekből, a kelkáposzta többi részével együtt felaprítjuk. A leveleket leforrázzuk, félretesszük. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított és káposztareszelőn lereszelt leveszöldséget, és 3-4 percig pirítjuk. Megsózzuk, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a zabpelyhet, és hagyjuk összeérni, amíg a főzelék elkészül. Ehhez a felaprított kelt és a kockára vágott burgonyát annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Megsózzuk, majoránnával ízesítjük, majd gyönge fokhagymás rántással berántjuk. A zöldséges tölteléket nyolc részre osztjuk, kézzel gombóccá gyúrjuk, majd egy-egy kellevélbe csomagoljuk és 5-6 perc alatt készre pároljuk. A kelfőzelékkel együtt tálaljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: