Lebbencsleves gazdagon
Olvasási idő: 1 perc

Lebbencsleves gazdagon

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

3 db M-es tojás

1 csipet só

 

A sütéshez:

2-3 ek. sertészsír

 

 A leveshez:

1 fej vöröshagyma

1 ek. sertészsír

15 dkg mangalicaszalonna

1 szál füstölt kolbász

3-4 szál sárgarépa

50 dkg burgonya

1 ek. fűszerpaprika

2 szem csereszenyepaprika

 

Elsőként gyúrunk egy jó tésztát. 30 dkg liszthez 3 db M-es tojást és egy pici sót adunk. Akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha tényleg nagyon ruganyos és sima a tészta. Ehhez megfelelő ideig kell dolgozni vele. Ha elkészültünk, zacskóba rakjuk, és félretesszük pihenni.

Közben elkészítjük a levest. Fölszeleteljük a szalonnát, és egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Ha szükséges, teszünk alá egy kanálnyi zsírt. A hagymát finomra felvágjuk, majd ezt is a szalonnára tesszük. Üvegesre dinszteljük. Közben a felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk, hogy kioldódjanak az ízek belőle. Ezután a karikára vágott sárgarépa, majd pedig a burgonya kerül a lábasba. Rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Egy szem paradicsomot is teszünk hozzá, majd hagyjuk főni. 

Ha a tészta megpihent, kinyújtjuk. Nem kell túl vékonyra, hogy legyen harapása. Ezután ízlés szerint feldaraboljuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, teszünk bele kevés zsírt, majd megpirítjuk a tésztadarabokat.

Ha a burgonya és a zöldségek megfőttek, jöhet a levesbe a tészta is. Néhány perc alatt el is készül.

Kapcsolódó tartalom
Csíkos pohárdesszert
| 2025. november 19

Csíkos pohárdesszert

Borbás Marcsi receptje