
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
3 db M-es tojás
1 csipet só
A sütéshez:
2-3 ek. sertészsír
A leveshez:
1 fej vöröshagyma
1 ek. sertészsír
15 dkg mangalicaszalonna
1 szál füstölt kolbász
3-4 szál sárgarépa
50 dkg burgonya
1 ek. fűszerpaprika
2 szem csereszenyepaprika
só
Elsőként gyúrunk egy jó tésztát. 30 dkg liszthez 3 db M-es tojást és egy pici sót adunk. Akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha tényleg nagyon ruganyos és sima a tészta. Ehhez megfelelő ideig kell dolgozni vele. Ha elkészültünk, zacskóba rakjuk, és félretesszük pihenni.
Közben elkészítjük a levest. Fölszeleteljük a szalonnát, és egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Ha szükséges, teszünk alá egy kanálnyi zsírt. A hagymát finomra felvágjuk, majd ezt is a szalonnára tesszük. Üvegesre dinszteljük. Közben a felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk, hogy kioldódjanak az ízek belőle. Ezután a karikára vágott sárgarépa, majd pedig a burgonya kerül a lábasba. Rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Egy szem paradicsomot is teszünk hozzá, majd hagyjuk főni.
Ha a tészta megpihent, kinyújtjuk. Nem kell túl vékonyra, hogy legyen harapása. Ezután ízlés szerint feldaraboljuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, teszünk bele kevés zsírt, majd megpirítjuk a tésztadarabokat.
Ha a burgonya és a zöldségek megfőttek, jöhet a levesbe a tészta is. Néhány perc alatt el is készül.

Csíkos pohárdesszert
Borbás Marcsi receptje











