
Hozzávalók:
- 5 db báránycsülök
 - 1 ek sertészsír
 - 3 fej vöröshagyma
 - 5-6 szelet húsos szalonna
 - 15 dkg bab előfőzve
 - 30 dkg friss gomba vagy 10 dkg szárított
 - 2,5 dl száraz vörösbor
 - 2 marék zsemlemorzsa
 - 2 fej fokhagyma
 - só, bors
 
Elkészítés:
Egy nagyobb lábast felforrósítunk, és egy kevés zsiradékon körbepirítjuk benne a báránycsülköket. Ha a húsok minden oldala kissé megpirult, akkor kiszedjük őket egy tálra. A maradék zsírra rádobjuk a felaprított hagymát és a karikára vágott fokhagymát. Rövid ideig dinszteltjük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát is. Az egészet átpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
Közben a babot is előfőzzük sós vízben.
Ha mindennel elkészültünk, akkor egy tűzálló edény alját kibéleljük a szalonnaszeletekkel, majd beleöntjük a gombás-hagymás keveréket. Erre az ágyra fektetjük rá a megsózott báránycsülköket.
Ezután a csülkök alá öntjük a vörösbort, köré halmozzuk a babot és az egészet megszórjuk zsemlemorzsával. Végül az ételt lefedjük, és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb. 50 perc alatt fő puhára, de természetesen ellenőrizni kell, hogy a hús valóban átsült-e.
További receptjeinket itt, húsvéthoz kapcsolódó cikkeinket itt találjátok.















