Töltött padlizsán bulgurral és májjal

Gasztro

Töltött padlizsán bulgurral és májjal

Töltött padlizsánt sokféle módon készíthetünk, például sok bulgurral és májjal! 

Hozzávalók

  • 4 kis padlizsán
  • 20 dkg bulgur
  • 30 dkg báránymáj
  • 1 cs kapor
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 tk só
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük.

A padlizsánok belsejét óvatosan kikaparjuk, úgy, hogy a héja ne sérüljön.

A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk az egészet. Közben ízesítjük a fahéjjal és a római köménnyel.

Ha a zöldségeket már majdnem jónak találjuk, hozzájuk keverjük a korábban apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk az egészet.

Ha kicsit lepirult az étel, beletesszük a bulgurt, az apróra vágott zöldfűszerek kétharmadát és megsózzuk az egészet. Ezzel elkészült a töltelék.

A padlizsánok belsejét egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, megsózzuk, majd a májas keverékkel megtöltjük. Kb. 45 perc alatt 180 fokon lefedve készre sütjük. A maradék zöldfűszerrel kikeverjük a joghurtot, és azzal tálaljuk az ételt.

Ha egy egyszerűbb töltött padlizsánt próbálnátok, EZT A RECEPTET javasoljuk!

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.