Hozzávalók
- 4 kis padlizsán
- 20 dkg bulgur
- 30 dkg báránymáj
- 1 cs kapor
- 1 cs petrezselyem
- 2 dl görög joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 tk só
- 2 tk római kömény
- 1 tk fahéj
Elkészítés
A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük.
A padlizsánok belsejét óvatosan kikaparjuk, úgy, hogy a héja ne sérüljön.
A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk az egészet. Közben ízesítjük a fahéjjal és a római köménnyel.
Ha a zöldségeket már majdnem jónak találjuk, hozzájuk keverjük a korábban apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk az egészet.
Ha kicsit lepirult az étel, beletesszük a bulgurt, az apróra vágott zöldfűszerek kétharmadát és megsózzuk az egészet. Ezzel elkészült a töltelék.
A padlizsánok belsejét egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, megsózzuk, majd a májas keverékkel megtöltjük. Kb. 45 perc alatt 180 fokon lefedve készre sütjük. A maradék zöldfűszerrel kikeverjük a joghurtot, és azzal tálaljuk az ételt.
Ha egy egyszerűbb töltött padlizsánt próbálnátok, EZT A RECEPTET javasoljuk!
Ajánljuk még: