Töltött padlizsán

Gasztro

Töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

    • 2 db padlizsán
    • 4-5 db paradicsom
    • 2 db vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 bögre főtt köles
    • 15 dkg juhsajt
    • 15 dkg keménysajt
    • 3 ek olívaolaj
    • oregánó, kakukkfű, majoranna
    • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbevágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük.

Ezután kb. negyed órát főzzük, majd hozzáadjuk a kölest és a juhsajtot is. A padlizsánokat egy tűzálló tálba tesszük, megtöltjük őket, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

Az egészet forró, 190 fokos sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.