Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 4-5 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 bögre főtt köles
- 15 dkg juhsajt
- 15 dkg keménysajt
- 3 ek olívaolaj
- oregánó, kakukkfű, majoranna
- só, bors
Elkészítés
A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbevágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük.
Ezután kb. negyed órát főzzük, majd hozzáadjuk a kölest és a juhsajtot is. A padlizsánokat egy tűzálló tálba tesszük, megtöltjük őket, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Az egészet forró, 190 fokos sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.
Ajánljuk még: