Gasztro

Töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

    • 2 db padlizsán
    • 4-5 db paradicsom
    • 2 db vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 bögre főtt köles
    • 15 dkg juhsajt
    • 15 dkg keménysajt
    • 3 ek olívaolaj
    • oregánó, kakukkfű, majoranna
    • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbevágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük.

Ezután kb. negyed órát főzzük, majd hozzáadjuk a kölest és a juhsajtot is. A padlizsánokat egy tűzálló tálba tesszük, megtöltjük őket, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

Az egészet forró, 190 fokos sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!