Tanuljunk az első Michelin-csillagos vidéki étterem séfjétől: hat recept Pesti Istvántól

Gasztro

Tanuljunk az első Michelin-csillagos vidéki étterem séfjétől: hat recept Pesti Istvántól

Pesti István a tatai Platán Gourmet Étterem séfje, amely e héttől az ország első vidéki lokációjú Michelin-csillagos étterme, ráadásul rögtön két csillaggal büszkélkedhet. Az Egy.hu oldalán korábban Pesti István több receptjét közölhettük – ezekből gyűjtöttük most össze kedvenceinket.

KÄSESPÄTZLE PESTI ISTVÁN MÓDRA

Egy igazi séf a legegyszerűbb ételeket is úgy tudja elkészíteni, hogy abban minden tudása, szakértelme és praktikája megmutatkozik. Ez a käsespätzle is éppen erről tanúskodik!

kasespatzle-recept

 

Tovább olvasok

TÖLTÖTT BORJÚLÁBSZÁR

Vannak ételek, amelyekről úgy gondoljuk, sosem tudnánk otthon elkészíteni. Sokaknak talán a borjúlábszár is ilyen – de ha követjük Pesti István utasításait, lehetetlen csalódnunk. Bár a tálalás terén (is!) jó eséllyel mindannyian van még mit tanuljunk tőle...

 

TOJÁSLEVES MÁSKÉPPEN

Nem kell mindent újragondolni – mondják sokan. De ők még nem kóstolták ezt a tojáslevest...

 

ROPOGÓS MALACFÜL

Ha a malacfület nem tartanád elég szofisztikált, elég elegáns ételnek, csak lesd meg, miképp készíti Pesti István – talán meggondolod magad!

  

JUHTÚRÓVAL ÉS BURGONYÁVAL TÖLTÖTT AGNOLOTTI

A tésztánál egyszerűbb étel kevés van. Mégis, nem érdemes mindig túrós csuszát vagy éppen káposztás cvekedlit készíteni – jó kísérletezni az itthon kevésbé elterjedt tésztafajtákkal is. Például ezzel az agnolottival!

 

MÁKOS KENYÉRPUDING

Nem lenne teljes ez a lista egy jó desszert nélkül. Közeleg az ünnepi időszak, de azelőtt még készítsétek el ezt a mákos kenyérpudingot – lehet, akkor idén már nem is a hagyományos mákos guba kerül majd a karácsonyi asztalra...

  

 

Már követem az oldalt

X