Hozzávalók
- 1 borjúlábszár
- 30 dkg kacsakolbász
- fátyolháj
- 15 dkg panko morzsa
- 1 ek olaj
- 30 dkg koktélparadicsom (vegyes fajták)
- 2-3 szem physalis
- 3 ek cukor
- kb. 1 dl ecet
- 1 kk só
- kb. 1,5 dl víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 1 kk kapribogyó
- friss bazsalikom
- pakchoicsíra
- snidling
A tálaláshoz:
- pörköltjus
Elkészítés
A borjúlábat teljesen megfőzzük, legalább négy és fél órán át. Ezután úgy csontozzuk ki, hogy a húsos, bőrös rész egyben maradjon. A porcos részeket is kiszedjük belőle. Ezután ráfektetjük egy fátyolhájdarabra. A borjúláb közepére rakjuk a kacsakolbászt, majd az egészet belecsomagoljuk a sertéshálóba. Úgy tekerjük össze, hogy a kolbász legyen középen, és ezt körbevegye a lábszár.
Az egészet sütőpapírba és alufóliába csomagoljuk be, mint egy szaloncukrot. Ezt betesszük a sütőbe fél órára 200 fokra. Ha megsült, zsírpapírba és folpackba csomagoljuk, aztán kihűtjük.
A tekercsünket vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket panko morzsába forgatjuk. Forró serpenyőben kevés zsiradékon, mindkét oldalukat megpirítjuk. Nem is kell nagyon mozgatni, a lényeg, hogy a kollagén kezdjen el szépen megsülni rajta.
Ezután újra 200 fokos sütőbe rakjuk 10 percre a megpirított szeleteket.
A salátához vizet forralunk. A koktélparadicsomok tetejét keresztalakban bevágjuk, majd néhány másodpercre a forró vízbe mártjuk őket. Ezután mindegyik paradicsomról lehúzzuk a héját. Elkészítjük a salátalevet, a cukrot elkeverjük az ecettel, a vízzel és olívaolajjal, majd a paradicsomokra öntjük. Hozzáadjuk a vékonyra vágott salottahagymát, a bazsalikomot, a kapribogyót és a többi hozzávalót is.
Rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy összeérjen.
Ezután tálalhatunk is.
Ajánljuk még: