Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek köménymag
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 liter szárnyas alaplé
- 2 db babérlevél
- 2 db kaffírlime-levél
- ½ thai citromfű
- 4 karika gyömbér
- 2 szem paprika
- 2 szem paradicsom
- chili ízlés szerint
- 2 ek világos szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 ek tonhalpehely
- 2 szál újhagyma
- 1 cs koriander
- 1 cs petrezselyem
- lime-lé
Roppanós tészta:
- 1 db tojás
- 2 dkg vaj
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 ek liszt
A tálaláshoz:
- lardo
- 1 kk kaviár
- 1 kk tojáskaviár
- aprított snidling
Elkészítés
Olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott salottahagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk. Ezután jön a köménymag, melyet hagyunk kipattogni, majd jöhet rá a fűszerpaprika. Ezt követően felengedjük az alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a fűszereket: babérlevelet, kaffírlime-levelet, thai citromfüvet, gyömbért. Frissítjük paprikával, paradicsommal, lime-lével, és ízlés szerint chilivel. Ekkor kerül bele a világos szójaszósz és a halszósz, mely a sósságot erősíti, illetve a tonhalpehely, ami leheletnyi füstösséget ad az ételnek.
Ezután a levet felfőzzük, majd 5-10 perc múlva hozzáadjuk a zöldfűszereket. Lehúzzuk az edényt a tűzről, hagyjuk, hogy a fűszerek kiázzanak, és 5-6 perc múlva leszűrjük.
A tésztához a tojást, vajat, sajtot, lisztet összedolgozzuk, majd belekenjük egy csipke mintájú szilikonformába. 180 fokon 8-9 perc alatt el is készül. (Akár ostyasütőben is megsüthetjük.)
Végül a leszűrt, visszamelegített levest buggyantott tojással, egy kiskanál kaviárral, tojáskaviárral és aprított snidlinggel, valamint egy szelet lardóval tálaljuk.
Ajánljuk még: