Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Gasztro

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

A kerti sütögetés hangulata semmihez sem hasonlítható, és bár szinte mindannyiunknak vannak saját, jól bejáratott technikáink, receptjeink – ahogy az alapanyagok beszerzésében is igyekszünk saját forrásokat találni. Ahhoz, hogy jól sikerüljön a grillezés, nem árt azonban néhány alapvető tudnivalóval tisztában lennünk, többek között az eszközök minőségére vonatkozóan. Korábbi cikkünkben összefoglaltuk a grillezés alapjait, érdemes ezeket feleleveníteni a grillszezon kezdetén:

Aki most vásárolna grillsütőt, annak szakértői segítségül szolgálhat Reszkető Tamás néhány tanácsa alábbi cikkünkből:

 

 

Tovább olvasok

Ha azonban szeretnénk izgalmasabbá tenni a szenen sütést, a pácolt, előkészített húsok borral, sörrel locsolása mellett érdemes kipróbálnunk rendhagyó fűszervajakat is, amelyekkel a húsokat és zöldségeket megkenhetjük, érdekes aromákkal gazdagítva a készülő falatokat:

Finom fűszervajak – némi furfanggal
A fűszervajak rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy különleges ízeket hozzunk létre. Friss kenyérre kenve is finomak reggelire vagy vacsorára, de a grillételeknek, a húsnak és a zöldségeknek is pompás ízt adnak. Az édes, virágos változatokkal a kalácsokat gazdagíthatjuk, de a sós vajakkal bor- és sörkorcsolyákat is készíthetünk! Végtelen variációkat kínálnak növényeink a színes-ízes kenegetésre egész évben, és nem mellesleg gyógyhatású hozzávalókat is csempészhetünk az összeállításokba.

Ha mindent előkészítettünk, jöhetnek a receptek! 

  • Grillezett zöldség

  • Grillezett gyümölcsök

  • Grillezett sajtok

  • Grillezett halak

  • Grillezett húsok

Ha már minden falat elfogyott és a grillsütő is kihűlt, ne felejtsük el jól letakarítani, hogy bármikor újra elővehessük:

A grillező tisztán tartásának alapszabályai: 8 lépés, amit ne hagyj ki
Szuper nyári program a grillezés, aki csak teheti, igyekszik a szabadban sütögetni családi, baráti társaságban. Viszont állandó nyűg a rács és a grillhez való eszközök tisztítása. Sokan azt hiszik, nincs is szükség erre, mert a magas hőfokon úgyis leég minden szennyeződés. Van egy rossz hírünk: ez sajnos nem igaz. Mutatunk néhány ötletet a grilleszközök megfelelő tisztításához!

Jó étvágyat és jó szórakozást kívánunk a grillpartihoz!