Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Színeket az asztalra

Vitaminsaláta grillezett csirkével

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 csomag „Zabosfai Lendület” salátakeverék
  • 1 db érett avokádó
  • ¼ citrom
  • személyenként 1 szelet grillezett csirkemell
  • 2 ek fűszerecet (5%-os)
  • 2 ek olívaolaj
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg kecskesajt

 

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, majd grillen vagy egy vasserpenyőben pirosra sütjük. Fontos, hogy tűzforró legyen az edény vagy a grillrács, amikor rátesszük, és amikor az edény elengedi a húst, akkor fordítsuk meg. Ha serpenyőben készítjük, minimális olajat tegyünk alá, ha grillen, akkor egy ecsettel vékonyan kenjük meg kívülről olívaolajjal a húst. Ha mindkét oldala megpirult, akkor fedjük le a húst, tegyünk rá egy leheletnyi vajat, és még 3-4 percig hagyjuk sülni. Ezután lefedve pihentessük pár percet fogyasztás előtt.

Közben készítsük el a salátát. A friss salátaleveleket keverjük el a paradicsommal, a kecskesajttal, majd locsoljuk meg az ecettel és az olajjal. Alaposan forgassuk össze, majd tegyük egy tálra, és helyezzük a keverék mellé a csinosan felszeletelt avokádót. Adjunk mellé egy szelet citromot is, nagyon jól áll a kicsit savanykás íz a csirkének is.

Frissen, azonnal fogyasszuk!

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü