Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Bárhol, bármikor baromfi

Tenkes hegyi kacsamáj grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg pecsenye kacsamáj
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db nyers paprika
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • húslé

 

Elkészítés

A májakat hosszában kettévágjuk, és egy olyan serpenyőbe vagy edénybe tesszük, amit szabadtűzre vagy grillsütőre tudunk tenni. Az alját alaposan megkenjük libazsírral.

Ezután a májat beborítjuk a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicsommal és csípőspaprikával, majd megszórjuk az őrölt borssal. Annyi húslevet öntünk rá, hogy „tocsogjon” benne. Lefedve az egészet összesütjük. Tálaláskor ízlés szerint enyhén sózzuk.

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü