Hozzávalók
Az égetett tésztához:
- 50 g tej
- 200 g víz
- 75 g vaj
- 35 g olaj
- 6 g só
- 12 g vaníliás cukor
- 140 g liszt
- 220 g tojás
A málnahabhoz:
- 150 g tejszín
- 50 g málnapüré
- 50 g fehér csokoládé
- 60 g zselatinmassza
A cukrászkrémhez:
- 250 g tej
- 50 g tojássárgája
- 35 g cukor
- 25 g keményítő
- 25 g vaj
A málnakrémhez:
- 100 g málnapüré
- 15 g cukor
- 2 g porzselatin
Elkészítés
A málnahabhoz a tejszínt és a málnapürét összeforraljuk. A fehércsokoládét és a zselatint egy tálba rakjuk, és ráöntjük a felforralt keveréket. Kézi habverővel alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk. Legalább két órát pihentetjük, majd óvatosan habbá verjük. Figyeljünk, hogy ne verjük túl, mert kicsapódik.
A málnakrémhez a porzselatint elkeverjük a cukorral. A málnavelőt felmelegítjük, hozzáadjuk a cukros zselatint, és folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük 60 fokig. Ezután lehúzzuk a tűzről, és teljesen kihűtjük.
A cukrászkrémhez a tejet, a cukrot és a tojássárgáját a vaníliával, illetve a keményítővel elkezdjük melegíteni. Közben kevergetjük. Ha behúz, és elkezd bugyogni, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a hideg vajat, fényesre kikeverjük, és ezt is kihűtjük.
A tésztához a vizet a tejjel, a sóval, a cukorral, a vajjal és az olajjal elkeverjük. Forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kikeverjük. Amíg el nem válik az edény falától, addig keverjük. Amikor az edény alján keletkezik egy vékony bevonat a tésztából, akkor lesz jó. Ekkor azonnal robotgépbe rakjuk, és a tojásokat fokozatosan hozzáadva kikeverjük. Nem szabad nagy fordulaton keverni. Ha szép fényes és krémes a massza, sütőformákba töltjük. Ezután teszünk a kis formák tetejére egy másik tepsit, amit téglával lesúlyozunk. 180 fokos sütőbe rakjuk 63 percre.
Hagyományosan is megsüthetjük a tésztát, ez esetben habzsákkal kiadagoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokos sütőbe rakjuk, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az ajtaját, hogy távozzon a gőz, majd bent hagyjuk még a fánkokat rövid ideig száradni.
Ha elkészültünk a sütéssel, kihűltek a fánkok és a krémek is, akkor összeállítjuk a süteményt. A tészták tetejét levágjuk, a közepébe belenyomjuk a cukrászkrémet. Nem rakjuk teljesen tele, mert a közepébe még teszünk egy adagot a málnakrémből is. Ezután visszarakjuk a fánkok tetejét, majd nyomunk mindegyikre egy adagot a málnahabból. Liofilizált málnával díszítjük.
Ajánljuk még: