Gasztro

Hüvelyesek java: 9 recept, ha laktató főzelékre vágynál a hidegben

A hüvelyesekből készített zöldséges fogások minden évszakban jó választásnak bizonyulnak, de a hideg beköszöntével valószínűleg egyre gyakrabban nyúlunk majd értük a kamrában. Kedvenc főzelékeinket, laktató második fogásainkat gyűjtöttük most ötletadó céllal egy csokorba.

SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

A menzán sokak kedvence volt a sárgaborsó-főzelék – de ez a változat annál még sokkal jobb. Aki nem hiszi, járjon utána! 

huvelyes-fozelek-recept

 

BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT KARFIOLLAL

Ha már borsófőzelék, a klasszikus, zöldborsós változatot sem felejthetjük el. Rántott karfiollal, vagy akár bundás kenyérrel, tükörtojással is készítheted, mindenhogy remek lesz!

huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

TÖRT BORSÓ MALACKÖRÖMMEL

Bátrabbaknak, akik szívesen kísérleteznek új fogásokkal és elszakadnának kicsit a klasszikusoktól, remek választás lehet ez a malackörömmel tálalt tört borsó!

huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi

 

VÖRÖSLENCSE-FŐZELÉK

Sokak kedvence ez a főzelék, ugyanis a vöröslencse áztatás nélkül is hamar, alig tíz perc alatt meg tud főni, és pár hozzávalóval remek főzeléket kanyarinthatunk belőle. Borbás Marcsi megmutatta, hogyan!

huvelyes-fozelek-recept

  

FŰSZERES VÖRÖSLENCSE

Nem főzelék, de majdnem az. A főzelékektől irtózó gyerekeknek érdemes bemutatni ezt az ételt, ugyanis ha nem csípősen készítjük, valószínűleg ők is oda lesznek érte.

huvelyes-fozelek-recept

 

BABFŐZELÉK SÜLT SONKÁVAL 

Borbás Marcsi egyik (közönség)kedvenc diétás receptje, aminek külön pirospont jár a kevés konyhai maceráért. Kis előre gondolkodással, a bab beáztatásával jelentően lerövidíthetitek a főzőidőt, és mégis egy csupa egészséges, csudafinom ételt kaptok!

huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi

  

BABFŐZELÉK MAJORANNÁS PULYKAKOLBÁSSZAL

Klasszikus babfőzelék mellé jöjjön egy unortodox is, ez a lágyabb, extra feltéttel készített változat. Nagyszemű babból az igazi!

huvelyes-fozelek-recept

 

CSÍPŐS BAB KOLBÁSSZAL

Három a magyar igazság, hoztunk hát még egy babos receptet, ami már nem kispályásoknak való. Kolbász is van benne, csípős is, és persze sok finom bab is – jöhet egy tányérral?

huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi

 

SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL

A végére hagytuk a legjobbat: a zöldbabfőzeléket sült oldalassal. Bár a zöldbab nem áll el egész évben magában, sokan tartósítanak belőle maguknak télire, és egész évben kapható fagyasztott és üveges formában is. Ér néha bevetni azokat is!

huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi

 

 

Már követem az oldalt

X