SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
A menzán sokak kedvence volt a sárgaborsó-főzelék – de ez a változat annál még sokkal jobb. Aki nem hiszi, járjon utána!
![huvelyes-fozelek-recept](/data/articles/113/1138/article-113828/sargaborso_fozelek_borbas_marcsi.jpg)
BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT KARFIOLLAL
Ha már borsófőzelék, a klasszikus, zöldborsós változatot sem felejthetjük el. Rántott karfiollal, vagy akár bundás kenyérrel, tükörtojással is készítheted, mindenhogy remek lesz!
![huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113828/borsofozelek_recept_borbas_marcsi.jpg)
TÖRT BORSÓ MALACKÖRÖMMEL
Bátrabbaknak, akik szívesen kísérleteznek új fogásokkal és elszakadnának kicsit a klasszikusoktól, remek választás lehet ez a malackörömmel tálalt tört borsó!
![huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113828/borso_-_recept.jpg)
VÖRÖSLENCSE-FŐZELÉK
Sokak kedvence ez a főzelék, ugyanis a vöröslencse áztatás nélkül is hamar, alig tíz perc alatt meg tud főni, és pár hozzávalóval remek főzeléket kanyarinthatunk belőle. Borbás Marcsi megmutatta, hogyan!
![huvelyes-fozelek-recept](/data/articles/113/1138/article-113828/voroslencse_recept.jpg)
FŰSZERES VÖRÖSLENCSE
Nem főzelék, de majdnem az. A főzelékektől irtózó gyerekeknek érdemes bemutatni ezt az ételt, ugyanis ha nem csípősen készítjük, valószínűleg ők is oda lesznek érte.
![huvelyes-fozelek-recept](/data/articles/113/1138/article-113828/fuszeres_voroslencse_recept.jpg)
BABFŐZELÉK SÜLT SONKÁVAL
Borbás Marcsi egyik (közönség)kedvenc diétás receptje, aminek külön pirospont jár a kevés konyhai maceráért. Kis előre gondolkodással, a bab beáztatásával jelentően lerövidíthetitek a főzőidőt, és mégis egy csupa egészséges, csudafinom ételt kaptok!
![huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113828/babfozelek_recept_borbas_marcsi.jpg)
BABFŐZELÉK MAJORANNÁS PULYKAKOLBÁSSZAL
Klasszikus babfőzelék mellé jöjjön egy unortodox is, ez a lágyabb, extra feltéttel készített változat. Nagyszemű babból az igazi!
![huvelyes-fozelek-recept](/data/articles/113/1138/article-113828/babfozelek_receptkolbasszal.jpg)
CSÍPŐS BAB KOLBÁSSZAL
Három a magyar igazság, hoztunk hát még egy babos receptet, ami már nem kispályásoknak való. Kolbász is van benne, csípős is, és persze sok finom bab is – jöhet egy tányérral?
![huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113828/csipos_bab_recept.jpg)
SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL
A végére hagytuk a legjobbat: a zöldbabfőzeléket sült oldalassal. Bár a zöldbab nem áll el egész évben magában, sokan tartósítanak belőle maguknak télire, és egész évben kapható fagyasztott és üveges formában is. Ér néha bevetni azokat is!
![huvelyes-fozelek-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113828/zoldbabfozelek_recept_borbas_marcsi.jpg)
Ajánljuk még: