Gasztro

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

SAJTOS SÜLT ÚJBURGONYA

Ha egyszer sült krumpli, akkor majonéz. Nincs ezen mit magyarázni. (Talán csak annyit: a recept újburgonyával készül, így tele van értékes tápanyagokkal, és sütőben sül, így a diétában is megtalálhatja a helyét!)

majonezes-receptek

 

FŰSZERES, EGYBEN SÜLT KARFIOL

Ha sült krumplit nem is készítenénk otthon, egy igazán könnyed, de textúrájában hasonló fogást alkothatunk karfiolból is. A kecsap, majonéz természetesen ehhez is remekül illik – így a gyerekek is szívesen fogyasztják majd!

Tovább olvasok
majonezes-receptek

 

CSIRKEBURGER HÁZILAG

Egy jó burgerhez megfelelő hús kell, finom (lehetőleg házi) buci, sok zöldség, és persze kencék, amiktől szaftos lesz az egész étel. Családja válogatja, ki mit tesz bele, de a majonéz nagy kedvenc legtöbbünknél, ugye?

majonezes-receptek

 

GOMBAKRÉMES MELEGSZENDVICS GYŐRBŐL

A melegszendvicsek (egyik) királya ez a győri gombakrémes kenyér. A receptet a kultikus hely szakácsai megosztották már a nagyvilággal, azt pedig magunktól is tudjuk: majonézzel, ha lehet, még ez a szendó is jobb! 

majonezes-receptek

 

WIMPI

Ha már gyors ételek: a hot dog a műfaj egyik régi motorosa, ez a felturbózott változat pedig garantáltan sokak kedvence lesz! Mehet bele kecsap, mustár, majonéz – kinek mi esik jól!

majonezes-receptek

 

TÖKÉLETES VASÁRNAPI REGGELI: EXTRÁS EGG BENEDICT

Ha egyszer megadjuk a reggeli módját, készítsük el ezt az egg benedictet. Van benne minden, amit egy brunch-ban szeretni lehet: ropogós pékáru, lágy, folyós tojás és persze megannyi íz, zamat, aroma. 

majonezes-receptek

 

SÜLT CSIRKECOMBOK ÚJBURGONYÁVAL

Igazi klasszikus, amit néhol savanyúsággal, máshol szószokkal fogyasztanak. Te melyikre szavazol?

majonezes-receptek

 

ÉDESBURGONYA-RÖSZTI CÉKLAKRÉMMEL, KARAMELLIZÁLT KECSKESAJTTAL

Ha sok volt a húsból mostanában, válasszatok egy jó zöldséges fogást, például ezt a rösztit, dobjátok fel pár öntettel, és már kész is a lakoma!

majonezes-receptek

 A recept az Univer támogatásával készült.