Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 kg újburgonya
- 1 csokor zsenge sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat kicsontozzuk, majd besózzuk. Meglocsoljuk őket egy kevés olívaolajjal, majd a grillrácsra vagy vaslapra téve minden oldalát pirosra sütjük. Közben a puha vajat kikeverjük a felaprított petrezselyemmel, és ezzel a fűszervajjal kenegetjük a hús külsejét.
Az újburgonyát jó alaposan megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk, és egy kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni szabadtűzön wokban vagy grillserpenyőben. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, megsózzuk, és hagyjuk pirulni őket. Közben kevergetjük, hogy meg ne égjen a zöldségek külseje. Amikor már gyönyörű pirosra sült a burgonya és a répa, akkor adunk hozzájuk egy kevés petrezselymes fűszervajat. Ha elkészült, már tálalhatunk is!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: