Gombakrémes melegszendvics Győrből

Gasztro

Gombakrémes melegszendvics Győrből

A győriek egyik kedvenc receptjét így készíti el Borbás Marcsi!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1/2 dl étolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg liszt
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • Chilipor (opcionális)

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, egy kis sót, és a gombát saját levében puhára pároljuk. Közben aprított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajat, borsozzuk, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. Félrehúzzuk a tűzről, majd egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezután visszarakjuk a tűzre, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük. Ezt a krémet kenjük a kenyérszeletekre, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőbe rakjuk. Ha megpirult a sajt, el is készült a gombakrémes melegszendvics.

A győri gombakrémes melegszendvicset így készítette el Borbás Marcsi:

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?