Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1/2 dl étolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 6 dkg liszt
- 1 tk őrölt bors
- só
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 dl tej
- 10 dkg vaj
- Chilipor (opcionális)
Elkészítés:
A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, egy kis sót, és a gombát saját levében puhára pároljuk. Közben aprított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajat, borsozzuk, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. Félrehúzzuk a tűzről, majd egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezután visszarakjuk a tűzre, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük. Ezt a krémet kenjük a kenyérszeletekre, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőbe rakjuk. Ha megpirult a sajt, el is készült a gombakrémes melegszendvics.
A győri gombakrémes melegszendvicset így készítette el Borbás Marcsi:
Ajánljuk még: