Gombakrémes melegszendvics Győrből

Gasztro

Gombakrémes melegszendvics Győrből

A győriek egyik kedvenc receptjét így készíti el Borbás Marcsi!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1/2 dl étolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg liszt
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • Chilipor (opcionális)

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, egy kis sót, és a gombát saját levében puhára pároljuk. Közben aprított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajat, borsozzuk, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. Félrehúzzuk a tűzről, majd egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezután visszarakjuk a tűzre, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük. Ezt a krémet kenjük a kenyérszeletekre, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőbe rakjuk. Ha megpirult a sajt, el is készült a gombakrémes melegszendvics.

A győri gombakrémes melegszendvicset így készítette el Borbás Marcsi:

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!

 

Már követem az oldalt

X