Amiben lehetetlen csalódni: csodakifli Borbás Marcsitól

Gasztro

Amiben lehetetlen csalódni: csodakifli Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • pici só
  • 2 dl tejföl
     
  • 10 dkg olvasztott vaj a tészta megkenéséhez 

Töltelék: 

  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót és a tojások sárgáját. Végül a tejfölt is beletesszük, ezzel állítjuk be a tészta állagát. Ezután hagyjuk kb. 20 percig pihenni a tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk.

Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miután mind a 6 darabot kinyújtottuk, megkentük, feltekertük, a rudakból körülbelül két ujjnyi vastag darabokat vágunk, melyeket felállítunk. Így nyújtjuk ki őket egyesével.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral fényes habbá verjük, majd óvatosan a diót is beleforgatjuk. Ezzel töltjük meg a kinyújtott tésztácskákat, majd mindegyiket feltekerjük, hogy csinos kis kiflik legyenek belőlük. Egy vékonyan kivajazott tepsibe tesszük őket úgy, hogy a hajtások mindegyiknél alulra kerüljenek, így nem fognak szétnyílni sütéskor. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a kifliket, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

 

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.