Amiben lehetetlen csalódni: csodakifli Borbás Marcsitól

Gasztro

Amiben lehetetlen csalódni: csodakifli Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • pici só
  • 2 dl tejföl
     
  • 10 dkg olvasztott vaj a tészta megkenéséhez 

Töltelék: 

  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót és a tojások sárgáját. Végül a tejfölt is beletesszük, ezzel állítjuk be a tészta állagát. Ezután hagyjuk kb. 20 percig pihenni a tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk.

Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miután mind a 6 darabot kinyújtottuk, megkentük, feltekertük, a rudakból körülbelül két ujjnyi vastag darabokat vágunk, melyeket felállítunk. Így nyújtjuk ki őket egyesével.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral fényes habbá verjük, majd óvatosan a diót is beleforgatjuk. Ezzel töltjük meg a kinyújtott tésztácskákat, majd mindegyiket feltekerjük, hogy csinos kis kiflik legyenek belőlük. Egy vékonyan kivajazott tepsibe tesszük őket úgy, hogy a hajtások mindegyiknél alulra kerüljenek, így nem fognak szétnyílni sütéskor. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a kifliket, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.