Gasztro

Karácsony

6 kihagyhatatlan karácsonyi sütemény

Innovátorok, hagyománytisztelők, kezdő konyhamágusok mind az ünnepi alapreceptekhez fordulnak ilyenkor, mert a nosztalgikus ízeket nem lehet megunni.

 

1. MÁKOS GUBA

Évszázadokra nyúlik vissza a mákos guba tradíciója, hívják bár bobajkának, lőnyének vagy mákos gubónak. 

  
A teljes receptért kattints IDE!

2. MÉZES KRÉMES

Baracklekvár, tejbegríz és csokimáz teszi ellenállhatatlanná ezt a jól bevált mézes krémest.


A teljes receptért kattints IDE!

3. TÖKÉLETES ZSERBÓ

A nagymamák titkos unoka- és rokonszelidítő fegyvere a verhetetlen zserbó, amely egy erős eszpresszó vagy egy nagy pohár tej kíséretében garantáltan visszaröpít mindenkit gyermekkora ízemlékeihez.

 
A teljes receptért kattints IDE!

4. FLÓDNI

Négyféle töltelék mennyei váltakozása: a mákra az alma, a dióra a szilva, és akkor már senkinek nincs oka panaszra, igaz?

 
A teljes receptért kattints IDE!

5. A ZSENIÁLIS KARAMELLÁS HATLAPOS

 Hatszintes, mennyei kényeztetés.

 
A teljes receptért kattints IDE!

6. BEJGLI

Ebben a receptben tökéletes a töltelék és a tészta aránya, gyönyörű márványos lesz a teteje, jó szaftos a végeredmény.

 A teljes receptért kattints IDE!

A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.