6 kihagyhatatlan karácsonyi sütemény

Gasztro

Karácsony

6 kihagyhatatlan karácsonyi sütemény

Innovátorok, hagyománytisztelők, kezdő konyhamágusok mind az ünnepi alapreceptekhez fordulnak ilyenkor, mert a nosztalgikus ízeket nem lehet megunni.

 

1. MÁKOS GUBA

Évszázadokra nyúlik vissza a mákos guba tradíciója, hívják bár bobajkának, lőnyének vagy mákos gubónak. 

  
A teljes receptért kattints IDE!

2. MÉZES KRÉMES

Baracklekvár, tejbegríz és csokimáz teszi ellenállhatatlanná ezt a jól bevált mézes krémest.


A teljes receptért kattints IDE!

3. TÖKÉLETES ZSERBÓ

A nagymamák titkos unoka- és rokonszelidítő fegyvere a verhetetlen zserbó, amely egy erős eszpresszó vagy egy nagy pohár tej kíséretében garantáltan visszaröpít mindenkit gyermekkora ízemlékeihez.

 
A teljes receptért kattints IDE!

4. FLÓDNI

Négyféle töltelék mennyei váltakozása: a mákra az alma, a dióra a szilva, és akkor már senkinek nincs oka panaszra, igaz?

 
A teljes receptért kattints IDE!

5. A ZSENIÁLIS KARAMELLÁS HATLAPOS

 Hatszintes, mennyei kényeztetés.

 
A teljes receptért kattints IDE!

6. BEJGLI

Ebben a receptben tökéletes a töltelék és a tészta aránya, gyönyörű márványos lesz a teteje, jó szaftos a végeredmény.

 A teljes receptért kattints IDE!

A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.