Tech

Virtuális kalandozások a Föld körül: 8 elképesztő webkamerás felfedeznivaló

Az elmúlt két év megpróbáltatásai valószínűleg mindenki életében nyomot hagytak és sokak, így az én utazási terveimet is felülírták. Ám csüggedésre semmi ok! Amíg helyreáll a világ rendje, addig is lehet gyönyörködni a világ szépségeiben, ráadásul teljesen ingyen – és biztonságosan. Íme nyolc elképesztő webkamerás hely, amit otthonodból is felfedezhetsz! Kalandozásra és virtuális utazásra fel!

1. Azori-szigetek

Az Európa édenkertjeként emlegetett szigetcsoport vad szikláival, érintetlen zöld tájaival egy valódi ékszerdoboz az Atlanti-óceán közepén. Tegyünk egy kört madártávlatból és fedezzük fel a legnagyobb vulkanikus sziget, São Miguel zöld és kék színű ikertavait.

A webkamera felvételeit itt találod.

2. Sarki fény Kanadában

A különleges természeti jelenség, az aurora borealis, vagy ismertebb nevén északi fény minden utazó bakancslistáján előkelő helyen szerepel. Kanadában a Hudson-öböl partjára telepített webkamerán keresztül kémlelhetjük az éjszakai égboltot annak reményében, hogy a zöldes csóvák fénytáncát láthassuk:

3. Klasszikus Velence

Kanálisaival, színes épületeivel, a Sóhajok-hídjával és a Szent Márk térre nyíló csodálatos panorámájával Velence kétségkívül az egyik legszebb olasz városnak számít.

Ha szeretnénk ennek a romantikus világnak a részesévé válni, nincs más dolgunk, mint becsatlakozni az élő webkamerás adásba, ahol klasszikus zene kíséretében andaloghatunk. Indulhat az utazás? Kattints ide.

4. Macchu Picchu

Az egykori inka birodalom legendás városát Dél-Amerikában találjuk 2450 méter magasságban az Andok déli hegyvonulatában. A páratlan szépségű hely több mint 400 éven át rejtve maradt a kíváncsi szemek elől, ám most beléphetünk a rejtélyes városba és virtuális idegenvezetés keretében végigsétálhatunk a perui hegycsúcsok között.

A webkamera felvételeit itt találod.

5. Mount Blanc csúcstámadás

A hófödte hegyek látványa, a lélegzetelállító panoráma sokáig csak a hegymászók sajátja volt. Ám egy virtuális kirándulás keretében most mi is Európa legmagasabb pontján, 4808 méter magasan találhatjuk magunkat, és még speciális hegymászó-felszerelést sem kell cipelnünk hozzá. 

A webkamera felvételeit itt találod.

6. Kruger Nemzeti Park, Dél-Afrika

Földünk legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállatai az elefántok, amelyekkel ma már leginkább nemzeti parkokban találkozhatunk. A technika vívmányának köszönhetőn azonban élő webkamerán is nyomon követhetjük a 6 tonnás óriások életét, ahol ormányaikkal épp vizet vesznek a folyóból, vagy táplálkoznak.

A Kruger Nemzeti Park webkamerája IDE kattintva érhető el, ahol több tucat „adás” közül is kedvünkre válogathatunk. 

7. Egyiptomi piramisok

Tudtad, hogy az ókori világ hét csodája közül a gízai piramisok az egyetlen, amely a mai napig látható? A sivatag szélén álló romok közül a leghíresebb a 147 méter magas Kheopsz-piramis négyezer évig a világ legmagasabb építménye volt.

Lágy zene és fuvallat kíséretében szeljük át madár módjára a levegőt a piramisok felett és pihenjünk meg az oroszlán-ember szobornál, a Szfinxnél is.

A webkamera felvételeit itt találod.

8. Antarktisz felett

Az Antarktisz jéghegyeivel, császárpingvinjeivel és több kilométer vastag, örök jégmezőjével valószínűleg sok utazó álma. Ám nem kell ahhoz jégkockává fagynunk a Déli-sarkon, hogy mindezeket lássuk. Elég egy takarót húzni magunkra, és virtuálisan, egy helikopter ablakán keresztül is bejárhatjuk bolygónk legdélibb és legkülönlegesebb pontját.

A webkamera felvételeit itt találod.

Ha pedig egy hosszabb, gyönyörű felvételt is megismernél az Antarktiszról, ezt a videót ajánljuk: 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X