SZPSZ

Egy újra működő konnektor hozhat fényt a kapcsolatba – 15 apró ajándék, aminek bármikor örülnek a nők

Olyan jó lenne úgy súgni a másik nemnek, hogy ne érezzék azt tolakodásnak, ne érezzék úgy, hogy eddig aztán bakot lőttek, és most már minek az igyekezet. Olyan jó lenne megnyugtatni őket, hogy a legtöbb nő lelkéhez vezető út tömött pénztárca nélkül is elérhető, és a menő járgány is felesleges.

Persze már látom a hozzászólásokat, az ellenkezőket, akik eddigi rossz tapasztalataik okán vagy csak úgy most ennek épp az ellenkezőjét fogalmazzák meg. És már most sajnálom az oda-vissza szócsatát, mert nőként tudom, nem vagyok egyedül olyan, akinek elég:

  1. Egyetlen szál virág. Az se baj, ha nem méregdrága virágboltban veszi a másik, nem bánjuk, és nem bánjuk ha a leggazdaságosabb helyen éri csak el a beszédes szirmokat. Ha tényleg szívből viszi ahhoz, akit szeret, pont elég.
  2. Egy telefonhívás vagy egy üzenet akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá. Egy nehéz pillanat előtt támaszként, vagy csak úgy, amikor épp a másik pólóit teregetjük és meglátjuk rajta a kis lyukat, hogy foltozni, varrni kell. És akkor jön egy pittyenés. Véletlen. Nem tervezhető ez persze sehogy, mégis, hányszor alakul pont így a nap, amikor az egymásra gondolás összeér.
  3. Egy szem alma. Piros. Vagy épp sárga vagy zöld, de ha piros, akkor az se baj, ha átadás előtt a pulcsi ujjával fényesre suvickolja a másik. Olyan fényesre, mint egy mesében a tükör, amiben szépnek láthatjuk önmagunk.
  4. Egy kocka csoki, valami retro vagy újdonság, filléres apróság, és az se baj, ha kicsit már megolvadt és a papírból nyalni kell. Olyankor tudjuk, miattunk őrizte egész nap a táskájában ezt a kicsi fellobbanást, egy édes pillanat szándékát.
  5. Homlokpuszi. Homlokpuszi néha, a csók előtt vagy a csók után. Csak helyette nem ér.
  6. Egy könnyed, párperces nyakmasszázs, a viszonzás elvárása nélkül csak úgy spontán, mert már a fejtartásból tudja a másik, hogy arra a masszázsra akkor mindennél nagyobb szükség van.
  7. Néha egy szép szó is jólesik, amikor váratlan visszajelzés érkezik. Valami extrafinom és erőt adó bók, amit lassan megtanulunk elfogadni.
  8. Egy hétköznap reggeli kávé az ágyba, akkor is, ha a másik is rohan, mégis... gyönyörű az olyan reggel, amikor a szerelmünk friss kávéval ébreszt fel.
  9. Egy terített asztal otthon, ami hazavár. Az se baj, ha vajas kenyér és párizsi a vacsora, ha készülve vár minket a másik haza.
  10. Egy újra működő tárgy. Javítson meg a másik bármit, amit meg lehet vagy tud javítani. Néha egy újra működő konnektor hozhat fényt a kapcsolatba. Ilyen egyszerű ez, bizony.
  11. Egy üveg bor, nem kell menő, csak valami könnyed, ami majd jól megmarad, de ki bánja – csak a koccintás kedvéért van úgyis. Egy hétköznap, egy ritka, rövid pillanatba rejtve ünnepeljétek velünk a szerdát vagy a csütörtököt, vagy azt, hogy oda vissza van kitartás és sose múlik el a szerelem.
  12. Egy párnára vagy egy teásbögrébe csempészett titkos, kis cetli, egy sor a teás filteren. Üzenjetek a tükrön, a kocsi poros szélvédőjén, az ebéd mellé rakott szalvétán. Üzenet. Nekünk.
  13. Idő, ami rólunk szól. Igen, ajándék időt kérünk néha arra, hogy magunk legyünk, és akkor, amikor szükségünk van arra a pár percre vagy pár órára. De azért legyen ott stabilan a másik, amikor szükségünk van rá.
  14. Ha szereti a kedves azokat, akiket mi is szeretünk, ha része tud lenni a családnak, a baráti körnek. Ha ha nem kerékfogó, hanem segít tolni a szekeret. Amikor ezt az ajándékot hozzák felénk, lángba borul a szívünk.
  15. Ha megmarad a ránk való kíváncsiság. Ha tud kérdezni a másik. Olyan ajándék ez, ami viszonzást remélhet.

Igazából oldalakon át sorolhatnánk azokat az ajándékokat, amik életben tartják a lángot a kapcsolatban, a párkapcsolati kötődést és összetartozást erősítő „ajándékötletek” tára kifogyhatatlan. Nem baj, ha mindezt túl romantikusnak, túl naivnak vagy túl egyszerűnek címkézitek. Nem baj, ha azt hiszitek, mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és különben is, ezt is, azt is próbáltátok már, de nem jött be, vagy nem úgy. Mellément vagy kudarcba fulladt a pillanat.

Elhisszük, hogy vannak rossz tapasztalatok, de próbálkozni szép szavakkal, virággal, kedvességgel, odaadással, gyengédséggel, melegséggel, elfogadással, soha el nem fogyó kíváncsisággal mindig lehet. Higgyétek el, vannak akik ezt igénylik, a helyén értékelik és viszonzásra készek.

Ajánljuk még:

Erről a három problémakörről beszélnek leggyakrabban a párterápián

Ma már egyre többen vesznek igénybe pszichológusi segítséget, ha úgy érzik, el vannak akadva az életükben. Ugyanígy van ez a párkapcsolattal is, az emberek egyre tudatosabbak, mernek segítséget kérni, ha nehézségekkel találkoznak. Összegyűjtöttem, az én tapasztalataim szerint melyek a leggyakoribb okok, amiért párterapeutához fordulnak.

 

Már követem az oldalt

X