Így vezetnek meg, ha online vásárolsz ruhát!
Gyakran hangoztatott tény, hogy akkor tennénk a legjobbat a Földdel, ha egyáltalán nem vásárolnánk új ruhákat, hanem javíttatnánk, cserélgetnénk, másodkézből jutnánk hozzá a szükséges darabokhoz. Ezt sajnos ilyen-olyan okok miatt sokan nem tudják kivitelezni, így a hangsúly inkább a tudatosságon kell, hogy legyen: akkor vásároljunk, ha tényleg szükségünk van valamire, és döntsünk inkább a minőségi darabok mellett!
2021 szépségtrendjei, amik miatt egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben
A koronavírus-járvány hatására egyes iparágak szereplői egy lassabb, befogadóbb, zöldebb koncepció szerint kezdtek el működni. A szépségiparban olyan trendek jelentek meg (vagy váltak még hangsúlyosabbá), mint például a kortalan szépség, a blue beauty vagy a „skinimalizmus”. Nagyító alá tettük ezeket a fogalmakat és törekvéseket, hogy rájöjjünk, miért is olyan felkapottak manapság!
Leesett a kamionról, azért olyan olcsó, ugye? – A hamisított ruhák világhódítása
A hamisítványok piaca felszállóágban van, különösen napjainkban, amikor a világhírű luxus divatcikkek a legtöbb „halandó” ember számára egyre inkább elérhetetlenekké válnak. A jelenség természetesen nemcsak ezen a területen okoz fejtörést a márkák, gyártók, kereskedők számára, de a legtöbb utánzatot a divat- és kozmetikai termékeket koppintók hozzák létre. Mi jellemző az újgenerációs kínai hamisítványokra, hogyan vélekednek erről a fiatalok, miként küzdenek a márkák és a legfontosabb: hogyan ismerhetjük meg mi, fogyasztók a hamis divatcikkeket? Utánajártunk!
Fényképelemzés után személyre szabott hidratálókrém – A beauty tech nem a jövő, hanem már jelen
A mesterséges intelligenciára épülő szépségtechnikai fejlesztések úgy fedik el a valóság és a virtualitás közti határokat, akárcsak egy jó korrektor a bőrhibákat. Okos tükör, LED-fényes arcápolás, bőrkondíciót elemző és „try-on” lehetőséget kínáló appok, otthoni szépségrutint megkönnyítő eszközök... Mit takar pontosan a beauty tech kifejezés napjainkban? 
A vállalkozás, ahol minden egy üveg lecsóval kezdődött
Gyorsan elkészíthető, egészséges készételekkel vált sikeres startuppá a POLCZ. A fiatal vállalkozás olyan hagyományos fogásokkal van jelen a magyar gasztroszcénában, melyek adalék-, tej-, tojásmentesek, nincsenek tele cukorral, és hűtés nélkül is elállnak. Ismerjétek meg Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor projektjét, ami csak egy üveg lecsóval kezdődött...
Színes rajzból nyaklánc készül: jótékonysági árverést tartanak autista fiatalok művészeti alkotásaiból
A civil szervezetek a COVID-19 világjárvány kitörésekor az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanakkor az Autistic Art Alapítvány kreatív, sokoldalú, elhivatott munkája révén idén jelentős összeggel tudta támogatni az autista lakóotthonokat, az ott dolgozók munkáját és a lakók életkörülményeit. Kovács Henrietta, az Alapítvány ügyvezetője mesélt nekünk tevékenységükről, a nehézségekről és a sikerekről, valamint a decemberben újrainduló online aukció részleteiről. Kovács Henriettával, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetőjével beszélgettünk. 

Már követem az oldalt

X