Egy falat anya kedvéért, egy meg apa kedvéért... Erőltetés helyett tanítsuk meg a tudatos étkezést!

Akinek már néhány éves a gyereke, biztosan tudna mesélni arról, hogyan küzdötték magukat végig a hozzátáplálás és az étellel való ismerkedés időszakán. Nem biztos, hogy a tudatos jelenlét jut először eszünkbe azokról az évekről, pedig a mindfulness az étkezés során is csak pozitívumokat hozhat. Kis odafigyeléssel a gyerekek is rávezethetőek erre a szemléletmódra.

Miért fekszenek a kutyák a lábunkra?

Minden készen áll az esti filmnézéshez, amikor hirtelen megjelenik a kedvenced, és máris kisajátítja a lábad – ismerős a helyzet? Nekem túlságosan is... De miért szeretnek a kutyák éppen a lábunkra feküdni?!

Olívaolaj, a folyékony arany – mi mindenre jó?

Az olívaolaj fenséges ízt ad a salátáknak, és azt is tudjuk már, hogy egészségesebb, mint sok más zsiradék. Valójában még ennél is több lehetőséget rejt: univerzális csodaszerként tekintenek rá azokban az országokban, ahol az olajfa megterem. A kutatások szerint csökkenti a különböző krónikus betegséggel kapcsolatos korai halálozást.

Edzés közben lecsapó gyönyör: ez a coregazmus

Bizonyos, core izmokat erősítő gyakorlatsorok egészen különleges élményt is képesek kiváltani. Lehet, hogy hirtelen csap le, lehet, hogy szépen lassan kúszik fel az izgalom, de a vége elsöprő lehet: a szerencsések igazi orgazmust élhetnek át edzés közben. Vagy nem is biztos, hogy szerencse, ha éppen egy csoportos órán történik meg?

Szemétszedés és futóedzés egyszerre – ez a plogging

Találós kérdés: Hogyan lehet egyszerre jó formába lendülni és a környezetünkért is tenni? A válasz: plogginggal, azaz olyan kocogással, ami közben szemetet is szedünk. A mindössze néhány éve, Svédországból útjára indult mozgalom világszerte egyre több követőt szerez.

Nem kell lemondani a futásról meleg időben sem!

Lehet, hogy most tavasszal kattantál rá a futásra, és elriaszt, hogy közeleg a kánikula, amikor létezni is nehéz, nemhogy futni. Jó hírünk van: kis odafigyeléssel a meleghez is hozzá lehet szokni, és nem kell lemondanod a szabadtéri futásról.

X
Már követem az oldalt