Természetes ráncfelvarrás: napi 15 perc arcjóga már sokat segíthet!

Sokan elfelejtik, hogy az arc is izmokból áll, amelyek ugyanúgy működnek, mint a lábizmaink, hasizmaink, karizmaink – vagyis ha nem tornáztatjuk őket, veszítenek feszességükből. Ha viszont karbantartjuk őket, meghálálják a gondoskodást. Az arcjóga napjainkban reneszánszát éli, mert egy olyan stresszkezelési-, relaxációs praktika, aminek rendszeres gyakorlása felérhet egy természetes ráncfelvarrással is. Mutatjuk, hogyan!

A fél világ ismerte, mi mégis elfelejtjük: Steinschneider Lilly portréja
1910 júniusában Budapesten nemzetközi repülőversenyt tartottak. A majdnem két hétig tartó rendezvényre kilenc országból érkeztek a pilóták. A tömegben megbújt egy apró termetű, sötét hajú fiatal lány is, aki nyakát nyújtogatva, égre emelt tekintettel fogalmazta meg élete célját: pilóta lesz. Békében és háborúban is képviseli majd hazáját. Az egész életre szóló kaland ezzel a pillantással kezdődött, a kékségbe szálló repülők csodálatával. Ez a szerelem Steinschneider Lili, az első magyar pilótanő egész életét végigkísérte, hiszen 83 évesen is csak egy dolgot akart: repülni.
A macskám ért, ha szólok hozzá, és pont

Miért beszélsz a macskádhoz, ha úgysem érti? – kérdezte régen egy ismerősöm. Kicsit megdöbbentem, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ne értené. És nemcsak azért, mert vállaltan elfogult macskamániás nő vagyok, hanem azért, mert ezer és egy olyan példát tudnék felhozni a 10+ éves macska- és kutyatartói tapasztalatomból, ami után nyugodt szívvel kijelenthetem: sokkal jobban értenek minket az állatok, mint gondolnánk. Tényleg sokkal jobban. És hogy ezt miért gondolom így? Hadd meséljek Gandalfról, a macskámról.

Lepucolni a nagymama örökségét: bevetettem mindent, hogy tisztuljon a réz! Íme az eredmény
Már egészen kicsi korom óta őszinte, odaadó tisztelettel nyúlok a régiségekhez. Nagymamámtól örököltem ezt, hiszen ő is a múlt szerelmese volt, újságírói pályafutása mellett néprajzi gyűjteményét is egyre bővítgette. Azt az örökséget rám hagyta: antik könyvek, íróasztalok, porcelánok, festmények, ülőgarnitúrák, szuszékok, kerámiák és textíliák hadát. Mindene volt a régiség, pontosabban a régi érték, nekem pedig feltett szándékom ezt ápolni és őrizni. Ezért is döntöttem úgy, hogy az oxidálódott sárgaréz tárgyaiba új életet lehelek, kiszabadítom őket a sötétbarna, helyenként zöldes páncélból, hogy újra aranysárga színben pompázzanak. És ez nem volt kis vállalás, mint utóbb kiderült.
Elutasított, skizofrénnek bélyegzett festőművész, akit csak az utókor ismert el: Csontváry Kosztka Tivadar

1853-ban látta meg a napvilágot Csontváry Kosztka Tivadar, az egyik legjelentősebb, legismertebb festőművészünk. A különcnek, de inkább bolondnak vélt festő negyvenévesen pályát váltott, gyógyszerészből ecsetforgatóvá képezte magát, hogy beteljesítse élete célját. Október 18-án, a magyar festészet napján életéről emlékezünk, melyben a hivatástudat, az újrakezdés, a bátorság és a tanulási iránti vágy is központi szerepet kapott.

7 súlyos hiba, amire nagyszülőként figyelni kell

„Anyósommal egészen addig tökéletes volt a kapcsolatom, amíg a kisfiam meg nem született” – sok családi rémtörténet kezdődik így. A problémafelvetés jogos: amikor megszületik egy gyerek, a szülő és a nagyszülő életében is teljesen új élethelyzetet teremt. Egyik félnek sem könnyű, hiszen mindenki kezdő az új szerepében, amibe időbe telik beletanulnia. A szülői szerepből a nagyszülői szerepre való áttérés azonban kihívásokkal, buktatókkal tarkított.

5 hiba, ami megkeseríti a felnőtt szülő-gyermek viszonyt
Körbenéztem az életemben, és sok mindent találtam. Egy hangyányit családon belül is, de leginkább családon kívül, közelebbi és távolabbi ismerősi környezetben. Én szerencsés vagyok, mert támogató, szárnyakat adó közegben nevelkedtem, az egyik legzseniálisabb, legharmónikusabb szülő-gyermek kapcsolatban, ami csak létezhet, de tudom, ez inkább a ritkábbik fajta. 

Már követem az oldalt

X