Hajápolás: hét hazug mítosz megcáfolása

A hajápolás a mindennapi életünk része, mégis millió tévhit övezi. Összeszedtem azt a hét leggyakrabban előforduló mítoszt, amit mind hallottunk, és talán el is hittünk. Pedig nem kéne!

Rettegtem, hogy átvarrom az ujjam – Nagyi tanított volna varrni, de már nincs itt, hogy megengedjem neki

Mostanában sokszor megállapítom, mennyire hiányzik a gyermekkorom. Hiányzik minden, ami akkor voltam és akartam lenni, amit akkor éreztem, tapasztaltam és tanultam. Nincs sok emlékem, az is csak homályosan dereng. Inkább érzésekre emlékszem, amelyek gyermekkorom tudatlan boldogságával és gondtalan felfedezésével voltak összefüggésben. Mióta felborult a világ, kapcsolódni próbálok ezekhez az érzésekhez, próbálom életre kelteni, segítségül hívni őket. A minap viszont eszembe jutott egy (félig) kihagyott lehetőség is. Felnőtt szemmel nézve a történetre: fáj. Úgy érzem, elkéstem.  

Természetes ráncfelvarrás: napi 15 perc arcjóga már sokat segíthet!

Sokan elfelejtik, hogy az arc is izmokból áll, amelyek ugyanúgy működnek, mint a lábizmaink, hasizmaink, karizmaink – vagyis ha nem tornáztatjuk őket, veszítenek feszességükből. Ha viszont karbantartjuk őket, meghálálják a gondoskodást. Az arcjóga napjainkban reneszánszát éli, mert egy olyan stresszkezelési-, relaxációs praktika, aminek rendszeres gyakorlása felérhet egy természetes ráncfelvarrással is. Mutatjuk, hogyan!

Verne Gyula regényeiben bejárta a világot, pedig a valóságban sohasem utazott – évfordulóján emlékezünk

Egyesek jövőlátónak tartották, mások a tudományos-fantasztikus történetek atyjának. Eleinte nevetségesnek gondolták az írásait, jelenleg mégis a világ második legtöbbet fordított szerzője: a Biblia és Marx-Engels könyvei után az ő regényei jelentek meg a legnagyobb példányszámban. Nevét egy holdbéli kráter, egy teherszállító űrhajó és a világ legnagyobb konténerszállító hajója mellett számos utca, köztér és intézmény viseli. Halálának évfordulóján Jules Verne-re, akit magyarosan csak Verne Gyulának mondunk, emlékezünk. 

6 praktikus és szép térelválasztó, ha felújítanád a lakást
A térelválasztás egy remek alternatíva arra, ha gipszkarton és mesteremberek nélkül varázsolnád praktikusabbá az otthonodat. Kiváltképp hasznos egy olyan időszakban, amikor a lakás nemcsak otthon, de iroda, esetleg óvoda, osztályterem vagy edzőterem is...
Választhatsz, mi okozzon félelmet: a koronavírus vagy 6 jó thriller. Filmajánlónk

Ha esténként olyan fokú izgalomra vágysz, hogy az adrenalintól el se bírj aludni, ez a lista jól jön majd neked. Összegyűjtöttem azokat a filmeket, amik még az én thriller-szerető szívemet is megborzongatták – a lehető legjobb értelemben persze. Ezek az alkotások a többször nézhető filmek kategóriájába tartoznak: minél többször nézed meg őket, annál mélyebben hatnak. Készen állsz?