Mentalizálj és ne versenyezz! – 5 tipp az idegbajmentes karácsonyért
Nem tudom, mikor fonódott össze a karácsony és a stressz ennyire, de mára kéz a kézben járnak, és úgy tűnik, nem is nagyon akarják egymást elengedni. Mert a karácsony stresszes. A képeslapszerű karácsonyi idill megteremtéséért „harcolni kell”, mert ha valaminek, akkor a karácsonynak „tökéletesnek kell lennie” – pláne egy ilyen év után.
Természetes ráncfelvarrás: napi 15 perc arcjóga már sokat segíthet!

Sokan elfelejtik, hogy az arc is izmokból áll, amelyek ugyanúgy működnek, mint a lábizmaink, hasizmaink, karizmaink – vagyis ha nem tornáztatjuk őket, veszítenek feszességükből. Ha viszont karbantartjuk őket, meghálálják a gondoskodást. Az arcjóga napjainkban reneszánszát éli, mert egy olyan stresszkezelési-, relaxációs praktika, aminek rendszeres gyakorlása felérhet egy természetes ráncfelvarrással is. Mutatjuk, hogyan!

A fél világ ismerte, mi mégis elfelejtjük: Steinschneider Lilly portréja
1910 júniusában Budapesten nemzetközi repülőversenyt tartottak. A majdnem két hétig tartó rendezvényre kilenc országból érkeztek a pilóták. A tömegben megbújt egy apró termetű, sötét hajú fiatal lány is, aki nyakát nyújtogatva, égre emelt tekintettel fogalmazta meg élete célját: pilóta lesz. Békében és háborúban is képviseli majd hazáját. Az egész életre szóló kaland ezzel a pillantással kezdődött, a kékségbe szálló repülők csodálatával. Ez a szerelem Steinschneider Lili, az első magyar pilótanő egész életét végigkísérte, hiszen 83 évesen is csak egy dolgot akart: repülni.
A macskám ért, ha szólok hozzá, és pont

Miért beszélsz a macskádhoz, ha úgysem érti? – kérdezte régen egy ismerősöm. Kicsit megdöbbentem, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ne értené. És nemcsak azért, mert vállaltan elfogult macskamániás nő vagyok, hanem azért, mert ezer és egy olyan példát tudnék felhozni a 10+ éves macska- és kutyatartói tapasztalatomból, ami után nyugodt szívvel kijelenthetem: sokkal jobban értenek minket az állatok, mint gondolnánk. Tényleg sokkal jobban. És hogy ezt miért gondolom így? Hadd meséljek Gandalfról, a macskámról.

Már követem az oldalt

X