Szép

Téli neszesszer: Ezt vidd magaddal szilveszterezni

Év végén – legalábbis nálam – mindig eljön az a pont, mikor elég volt a rutinból és a megszokottságból, felkiált a lélek, hogy a természetbe vágyik, friss levegőt akar. Így aztán jöhet egy hosszúhétvége, wellnes, pár napos szilveszteri kirándulás. Ha te is így vagy ezzel, mutatom, mit pakolj!

Valljuk be: ilyenkor a szokásosnál pár mérettel nagyobb táskába érdemes pakolni a nyárihoz képest, hiszen az aláöltözetek, a síoverallok, bakancsok, meleg kabátok és a harisnyák is újra reneszánszukat élik. Szerencsére a szépségápolás tekintetében nem kell extra felszereléssel készülnünk, csak megválogatni, milyen termékekre érdemes váltanunk a hideg időszakban. 

Az archidratáló krém: törekedjünk a nagy nedvességmegkötő-képességgel rendelkező termékekre, amelyek egyrészt védenek is a kiszáradástól, másrészt mélyhidratálóként is tökéletesen funkcionálnak. Érdemes olyan arcápolót választani, amelyek összetevői között szerepel a hialuronsav (lehetőleg nagyobb mennyiségben) és az ectoin, amely véd a nagy hőingadozások okozta mikrosérülések ellen. 

Az archámlasztó: a fizikai hámlasztók (szemcsés arcradírok) helyett most inkább használjunk kémiai hámlasztókat, amelyek gyümölcssavakat tartalmaznak (ilyen a PHA-t tartalmazó újgenerációs hámlasztók), és gyengéden távolítják el a bőr elhalt hámrétegeit, biztosítva mindemellett a felfrissült arcbőr hidratáltságát is. Írunk ilyenekről itt és itt is – de ha új vagy a témában, lehet nem egy pár napos kirándulás alkalmával érdemes elkezdened ismerkedni a termékekkel.

Szemkörnyék ápoló: hasznos társunkká válhat az út során, hiszen a szemkörnyék nagyon hirtelen reagálhat az időjárás viszontagságaira. Magas hatóanyag-tartalmú hidratálókkal tudjuk halványítani a sötét karikákat, amelyekre még korrektor is kerülhet a végén. Érdemes természetes, bio készítményeket választani, hiszen a szemkörnyék egy különösen érzékeny terület.

Az ajakbalzsam: a hideg, a szél hatására kicserepesedhetnek ajkaink és húzódhatnak. Itt is érdemes természetes és tápláló terméket választani, amelyek természetes növényi vajakat, aloe verát és esetleg mézet is tartalmaznak. Kis helyen is elférnek és remek társunkká válnak majd.

A testápoló: válasszunk olyan változatot, amely glicerint vagy lecitint tartalmaz. Ez a két összetevő amellett, hogy a hidratáló testápolók alapanyagai, nagy mennyiségű víz megkötésére is alkalmasak, ezáltal még hidratáltabb marad az arcbőr

A kézkrém: a meleg kesztyű hiánya és a hideg szél is jobban igénybe veszi a kezeket, szárazabbá válik a bőr, így télen mindig érdemesebb egy kicsit zsírosabb kenőcsöt választani kézápoló gyanánt. A lassan felszívódó termékek használatára az éjszaka a legalkalmasabb, amikor van elég idő a bőr regenerálódásához. Tehát ágyba bújás és esti filmezés előtt ajánlott a kézkrémezés!

Bár téli szabadidős programnál általában jóval kevesebb sminkterméket használunk, amennyiben mégis igényeljük őket, válasszunk vízálló típusúakat, hogy a csípős szél okozta könnyezés, a havazás vagy akár az izzadás következtében ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

Ajánljuk még:

5 melegítő gyógynövény, ami mindig legyen otthon a télen

A hagyományos magyar népi gyógyászat egyik alapelve a hatás-ellenhatás egyensúlyának megőrzésére való törekvés. A felfedezés a világon mindenhol ugyanez, Kínában ezt az elvet jin és jang egységének nevezik. De a népi vonalon maradva maradjunk a dagadó példájánál: ha a hasalja nem tartaná össze a fűszeres tölteléket, az igen hamar szétfolyna, de a disznó hasfalát sem hívnánk dagadónak, ha nem kerülne bele a töltés…