Szép

Mire jó az AHA-sav, és hogy kell használni?

Amennyiben foltokkal küzdesz, vagy erősebb ránctalanítóra van szükséged, jó helyen olvasgatsz.

Az AHA-sav, vagyis az Alpha Hydroxy Acid a múltkor említett BHA hámlasztóhoz hasonlóan serkenti a kollagén termelődését, ami által fiatalítja az arcbőrt, de pontosan miben más ez a sav, és milyen problémára érdemes használni?

Az AHA-sav, a BHA-hoz hasonlóan szuper hatással van a bőrre rövid-, és hosszútávon. A legnagyobb különbség a BHA-savhoz képest az, hogy ez egy vízben oldódó savfajta, méghozzá az egyik legismertebb a piacon, mivel a bőr külső rétegétől indulva távolítja el az elhalt hámsejteket, segítve ezzel a bőr természetes megújulását, miközben halványítja a különböző foltokat a bőrfelszínen, és még ránctalanít is. Egyszóval egy hihetetlenül jó hatóanyag. Anti-agingben pedig a hámlasztók közül ez az, amit mindenképpen érdemes használni.

A következő problémákra nyújt megoldást:

  • Pigmentfoltok
  • Fakó bőr
  • Bőregyenetlenség
  • Mélyebb ráncok
  • Pattanáshegek
  • Vízhiányos bőr

Így használd:

Az AHA-savas hámlasztók 5-15%-os koncentráltságban találhatóak meg a piacon. Ezen belül is többféle hatóanyaggal találkozhatunk, ugyanis van tejsavas, glikolsavas, mandulasavas verzió is.

Az AHA-savas hámlasztók koronázatlan királynője a glikolsav, ugyanis egy rendkívül erős anti-agingben, folthalványításban, és a bőr egyenetlenségeit is gyönyörűen orvosolja.

Vízhiányos bőrre tökéletes egy tejsavas (lactic-acid) hámlasztó, amely gyengébb anti-aging hatással rendelkezik, viszont kiváló vízmegkötő-képessége miatt a fiatalabb (huszonéves) bőrre a legjobb választás.

Amennyiben pattanásokkal küzdesz, akkor arra a legjobb egy mandulasavas AHA termék, ugyanis az antibakteriális tulajdonságának köszönhetően sikeresen felveszi a harcot a gyulladt pattanásokkal szemben, és ez az egyetlen AHA-sav, amit alacsony koncentrációban, de rosaceás arcbőrön is lehet használni.

Bármelyik napszakban használható.

Erre figyelj:

Általánosan ne használd rosaceás bőrre! Ez alól kivétel a mandulasav, ugyanis az a nagyobb molekula-mérete miatt gyengébben hat a többieknél, ezáltal pedig érzékenyebb bőrre is lehet használni.

Ne hámlassz túl, ugyanis könnyen túl tudod tolni a hámlasztást. Ilyenkor szemmel láthatóan elkezd hámlani az arcbőröd. Ebben az esetben azonnal ritkíts a hámlasztás gyakoriságán, mivel minden arcbőr máshogy reagál, és neked kell kitapasztalni azt, hogy számodra mi az ideális gyakoriság.

Mint mindegyik kémiai hámlasztó, ez is fényérzékennyé teszi a bőrt, így ajánlott a fényvédő használata.

 

Már követem az oldalt

X