Szépségkisokos: az érzékeny bőr legjobb barátjáról

Szép

Szépségkisokos: az érzékeny bőr legjobb barátjáról

A makadámdió olajnak rengeteg jótékony hatása ismert, mind belsőleg, mind külsőleg használva. Magát az olajat egy Ausztráliából származó fa – a makadámdió –  termésének magjából nyerik, hidegpréseléssel. Így kapják meg eredményül a dióra emlékeztető illatú, halványsárga olajat, amely magas palmitoleinsav-tartalmával kiemelkedik a többi kozmetikai hatóanyag közül.

MIT KELL TUDNI RÓLA?

A shea vajhoz hasonlóan a makadámia olaj is számos módon kerül felhasználásra a babatermékektől kezdve az érzékeny bőr ápolásán keresztül a hegkezelő kencékig.

A hatóanyag kinyerésének (a hidegsajtolásnak) hála nem veszít semmit a vitamin- és az ásványianyag-tartalmából. Mivel a felépítése hasonlít az emberi faggyú szerkezetéhez, így kisbabáknál is használható ez a különleges olaj. Olyan értékes zsírsavakat tartalmaz, mint az olajsav, palmitoleinsav, palmitinsav, szkvalén, és fitoszterolok. Ezen kívül pedig gazdag A- és E-vitaminban, amelyek együttese természetesen széppé és egészségessé varázsolja a bőrt.

Fontos megemlíteni, hogy a sejtek szintjén segíti a bőr szerkezetének egészséges működését, és mélyhidratáló hatása miatt szuper bőrpuhítónak számít. Kismamák is használhatják a pocakjuk hidratálására, és a terhességi csíkok megelőzésére, illetve kezelésére.

Mivel nem csak hidratálóként, hanem hatékony bőrtisztítóként is ismert, így meg fogjátok találni különböző sminklemosókban és arctisztítókban is. Hatásos az akne kezelésében is, ugyanis csökkenti a gyulladásokat, és az akne miatt kialakult hegeket is gyógyítja. Kiegyenlíti a bőrt, és széppé, üdévé varázsolja azt.

Maga a 100% tisztaságú olaj is használható mind külsőleg, mint belsőleg. Mivel könnyen, és mélyen szívódik fel, de nem azonnal, így masszázsolajként is jól használható.

MIRE JÓ A MAKADÁMIAI OLAJ:

  • Mikrobaölő
  • Sejtregeneráló hatású
  • Erősíti a bőr védőrétegét
  • Bőrkiegyenlítő hatása van
  • Üdévé varázsolja a fakó bőrt
  • Halványítja a különböző hegeket
  • Gyógyítja az aknés hegeket
  • Csökkenti a striákat
  • Megakadályozza a ráncok kialakulását
  • Jól használható az aknék ellen
  • Növeli a bőr víztartó készségét
  • Hidratál
  • Ápolja a száraz, hámló, gyulladásra hajlamos bőrt
  • Csökkenti az ekcémás panaszokat, és a bőr repedezettségét is rendbehozza
  • Ápolja a sérült bőrt
  • Bőrnyugtató hatású
  • Táplálja az igénybevett hajat
  • Kisbabákat is lehet vele masszírozni

MIBEN LEHET MEGTALÁLNI:

A kérdés inkább az, hogy miben nincs, mivel a makadámia olaj egy rendkívül sok módon felhasználható alapanyag. Zsíroldékony tulajdonsága miatt előszeretettel használják vivőolajként krémekben, masszázs-keverékekben, szérumokban. Ezen kívül arc-, és testápoló krémekben, tejekben, balzsamokban, fluidokban és arctisztító készítményekben találkozhattok vele.

Olyan olajokban is találkozhattok vele, mint hajolaj, testolaj, vagy fürdőolaj, de a babaápolási készítmények egyik fő alapanyaga is a makadámiai olaj, tehát baba testápolókban, popsikrémekben is fellelhető.

ÉRDEKESSÉG

A makadámiadió-olaj egyike azon kevés hatóanyagoknak, melyek pótolják a szervezet számára fontos zsírsavakat, és emiatt szuper anti-aging összetevőnek számít az idősebb bőr ápolásához.

További cikkek a témában:

SZÉPSÉGKISOKOS: MAROKKÓ KINCSE, AZ ARGÁNOLAJ

KENCEFICÉK OTTHONRA, OTTHONRÓL – MINDENT A HÁZI NATÚRKOZMETIKUMOKRÓL

SZÉPSÉGKISOKOS – A KOZMETIKUMRÓL, AMI A BOTOXSZAL VETEKSZIK

 
X
Már követem az oldalt