Szép

Neked melyik kő való? – Sminktermékek ásványokból mindenkinek

Hiszem azt, hogy bármely szépségipari vagy wellness szolgáltató nemcsak a vendég testi, hanem a lelki szépségét is ápolja. Az ásványi alapú sminkek egyedi, kreatívan alkalmazható termékek, ezért nem csak szebbek, de kisimultabbak is leszünk tőlük. 

Mindig is érdekeltek az „elvont” és furcsa dolgok. És mindig is imádtam a szép köveket, a családban is volt egy mini kőzetgyűjtemény, aminek a csodájára jártam. Ma már ez sajnos nincsen meg, de cserébe vannak szép csillogó és színes ásványaim, főként ékszerek formájában.

Az utóbbi időben az hozott lázba, hogy elkezdtek trendivé válni a különféle márkák ásványi alapú sminktermékei, amik porrá őrölt ásványi anyagokat tartalmaznak. Egy speciális eljárással olyan finom porrá őrlik a színes-csillogó ásványokat, hogy anélkül is megtapadnak a bőrön, hogy bármiféle kötőanyaggal vagy lágyítószerrel egészítenék ki. Mivel ezek a termékek nem tartalmaznak vízet, így tartósítószerre sincs szükség beléjük. 

Szerencsés esetben a smink is csak egy játékszer, amivel az ember (lánya) vidáman kísérletezik. Külön öröm, ha szépítkezés közben még jó hatással is van bőrünk egészségére a felpingált smink, a gazdag színskála pedig szemet gyönyörködtet és hangulatot élénkít. Az ásványi sminkek birodalmában ezek a hatások egyszerre vannak jelen. 

Léteznek ásványi pigmentek szemhéjra, valamint por állagú ásványi alapozók, de vannak ásványi alapú pirosítók is. Az ellenőrzött eljárással készült ásványi sminkek teljesen természetesek, nem tartalmaznak mesterséges adalékokat és színezékeket sem. Nincs bennük egyetlen olyan részecske sem, ami a bőrön való felszívódás során egészségkárosodást okozhat.

De vannak még további jótékony hatások és előnyök az ásványi porok frontjáról: 

  • természetes fizikai fényvédő hatásuk van
  • vízállóak, nehéz leizzadni
  • „rendbe teszik” az arcbőrt: alkalmasak pattanásos, heges, rosaceás, pigmentfoltos és érzékeny bőrűek számára is
  • por állaguknak köszönhetően hosszabb a szavatosságuk

Az ilyen különleges termékek használata mellett viszont figyelni kell a megfelelő hidratációra, hiszen a porállag valamelyest szárítja a bőrt. Tehát ajánlott sminkelés előtt hidratáló krémet használni és kellő mennyiségű folyadékot fogyasztani. De ez utóbbi egyébként is minden körülmények között a legfőbb szépségápolási aranyszabály. 

Az új trend: ásványi köves arcmasszírozó görgő 

Amellett, hogy csodaszépek, színesek, elegánsak, valódi kincsnek számítanak az ásványi masszázshengerek, amelyek feje szintén különféle ásványokból készült. Rendszeres használatukkal fokozható a nyirokkeringés, és segíthet a ráncok elsimításában is.

A zöld színben pompázó jáde rollert már régóta alkalmazzák a távol-keleti szépségápolásban. Felélénkíti a nyirokkeringést, fokozza a véráramlást az arcban, így jótékonyan hat a fáradt arcbőrre. Az ásványi görgők hűsítő érzést biztosítanak, és az ismétlődő, görgő mozdulatok megnyugtatják az arcizmokat, ezáltal segítenek az ellazulásban egy fárasztó nap végén.  

A rózsaszínű rózsakvarc roller élénkíti a tekintetet és folyamatos alkalmazása szintén stresszoldó hatású lehet. Fokozza a nyirokkeringést, csökkenti a szem környéki duzzanatokat, elősegíti a különböző kozmetikai termékek felszívódását és sminkelés előtt is remekül előkészíti az arcbőrt. Színéhez híven ragyogó arcszínt kölcsönöz a viselőjének.

Ajánljuk még: 

NYÁRI BŐRÁPOLÁS: ÍGY CSINÁLD OKOSAN
TERMÉSZETES FOGFEHÉRÍTŐ, AMI A BŐRÖDET IS MEGFIATALÍTJA – ÍGY HASZNÁLD A CITROMOT A SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN
SZÉPSÉGKISOKOS: A KANNABISZ SZEBBÉ TEHET – MINDENT A CBD OLAJRÓL

 

 

 

 

 

 

 

Már követem az oldalt

X