Szép

A legtutibb ránctalanítóról, ami energiát ad, és még finom is!

Mi mindenre jó a Q10? Például lassítja a bőr öregedését, és véd a káros szabadgyökök ellen!

A Q10 koenzim az egyik legmenőbb hatóanyag az egész kozmetikumpiacon. Egy olyan zsírban oldódó vitamin, amit a szervezet maga is előállít, ám ennek mértéke a kollagénhez hasonlóan az évek előrehaladtával folyamatosan csökken.

MIT KELL TUDNI RÓLA?

A legfontosabb antioxidánsok közé tartozik, így képes csökkenteni olyan bőröregedéssel kapcsolatos negatív folyamatokat, mint például a kollagén lebomlása, és semlegesíti azokat a káros szabadgyököket, amik gyorsítják a bőr megereszkedését. Mondhatni, ő a testünk szabadgyök-vadásza. Fokozza a sejtek energiatermelését, illetve aktivitását, javítja az oxigénáramlást és a bőr regenerációs készségét.

Kozmetikai összetevőként főleg anti-aging hatóanyagokkal kombinálva fogod megtalálni a polcokon, ugyanis szuper antioxidáns lévén tökéletesen kiegészíti őket. Legtöbbször ubiquinone néven szokták feltüntetni az INCI / összetevői listán.

MIRE JÓ A Q10 KOENZIM?

  • Energizál
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Elősegíti a bőr rugalmasságát
  • Támogatja sejt megújulást
  • Antioxidáns
  • Segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát
  • Segíti az anti-aging folyamatokat

HOGY TUDOD BEVINNI?

Számos gyümölcsben, zöldségben és egyéb ételben megtalálható természetes formában. Ilyen például a spenót, brokkoli, lazac, szójabab, a tojás, a növényi olajok, a diófélék, a mandula, a szója, és a burgonya.

Amennyiben biztosra akarsz menni, érdemes lehet egy Q10 tartalmú étrendkiegészítőre is beruháznod.

MIRE KELL VELE KAPCSOLATBAN FIGYELNI?

A hatása hasonló a koffeinéhez, tehát inkább reggel fogyaszd étrendkiegészítőként, vagy nem fogsz éjjel aludni. A D-vitaminhoz hasonlóan pedig étkezések előtt érdemes beszedni.

 

 

 

 

.

Ajánljuk még:

Szenzoros a gyerek? Az intő jelektől a vizsgálatig és a terápiáig

Ha egy gyermeknek nehéz a külvilágból érkező információkat feldolgozni (pl. a hallást, látást, ízlelést, bőrérzékelést, egyensúlyt érintő ingereket), elképzelhető, hogy szenzoros feldolgozási zavara van. Különböző életkorokban más-más tünetek jelentkezhetnek – nem árt odafigyelni az intő jelekre.

 

Már követem az oldalt

X