Szép

A legkényelmesebb otthoni program: Bőrápolási szeánsz, kívül-belül

Az otthonról történő munkavégzésnek, a home office-nak megvannak a kellemetlen és a jó oldalai is. Többet lehetünk a szeretteinkkel, és a reggeli rutin is rövidebb ideig tart. Megspóroljuk a munkába járás idejét, és a bőrünk is fellélegzik, mivel nem kell sminkelni sem, és a városi közlekedés során keletkező kosz sem kerül rá. És talán több időnk akad arra is, hogy jót tegyünk a bőrünkkel.

Időközben megérkezett hazánkba a tavasz, ez pedig azt jelenti, hogy a tél során sápadttá vált arcbőrünket ideje elkezdeni felkészíteni a tavaszi / nyári időszakra, és kívül-belül tenni annak egészségéért, ragyogásáért! Erre ez az időszak tökéletes, ugyanis nem kell sehova semmi, s lehetünk nyugodtan munka közben maszkban, a reggeli munkába menet idejét pedig arcápolással tölthetjük. Ezt pedig a bőröd meg fogja hálálni!

Vegyük is sorba, mit érdemes tenni.

KÜLSŐ BŐRÁPOLÁS

A külsőleg történő bőrápolás alatt a kencéket, lemosókat kell érteni, amiknek megfelelő használata már félsiker. 

Első lépésként mindig egy alapos arctisztítással induljon a rutin. Ez történhet zselés, krémes, tej állagú lemosóval is. A lényeg, hogy lehetőleg SLS mentes, természetes összetevőket tartalmazó kozmetikum legyen, hogy a bőröd védőrétegét ne gyalulja le ez a nem túl bőrbarát vegyület. 

Második lépésként hetente kétszer érdemes egy alapos arcradírozást is beiktatni. Erre a feladatra egy gyengéd szemcsés, enyhén hámlasztó hatással rendelkező készítményt ajánlanék, hogy teljesen megtisztuljon az arcbőr az elhalt hámsejtektől. Ha ez megvan, akkor a krémek, szérumok is jobban fognak beszívódni. (Házi bőrradírt tudsz készíteni csomó konyhában megtalálható termékből, erről itt írtunk korábban!)

Harmadik lépésként alapesetben a szérum, szemkörnyékápoló, arckrém kombináció jönne, de, mint ahogy fentebb is írtam, az otthonmaradás alkalmat ad arra, hogy kicsit jobban kényeztessük az arcbőrünket, tehát elérkezett a szuper maszkok ideje! Természetesen ebből is több fajta van, mind állagát, mind hatását tekintve.  Én az elején mindenképpen szuper hidratáló krémes / por alapú maszkokat, vagy egy tápláló fátyolmaszkot ajánlok, hogy az arcbőr regenerálódjon, értékes hatóanyagokkal gazdagodjon. A legjobb benne, hogy felrakás után nyugodtan el lehet benne kezdeni dolgozni, ugyanis senki sem lát benne magadon, a családodon kívül.

Negyedik lépésként a maszk után folytatódhat az alap rutin, tehát következzen egy szemkörnyékápoló. Extra tippként javaslom neked is, ami nekem bevált: kend a mosoly, és homokráncaidba is a krémet! 

Ötödik lépésként következzenek a szérumok. Ezek lehetnek hialuronsavas, C-vitaminos, vagy akár niacinamidos készítmények is. A lényeg, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válassz, melyben van tápláló összetevő is. Lehet akár több szérumot is egymásra rétegezni. Én személy szerint egy hialuronsavas szérumot használok először, majd egy ragyogást fokozó, bőregyenletességet adó Azeloglicina & peptid tartalmú készítményt dolgozok az arcbőrömbe.

Hatodik lépésként pedig jöhet az arckrém. Tavasszal és nyáron érdemes egy könnyedebb krémre váltani. Ilyenek például a gél vagy fluid termékek, amiket jó beszerezni, mivel a melegebb idő beköszöntével a bőr légiesebb készítményre szomjazik. 

BELSŐ SZÉPSÉGÁPOLÁS

Több alkalommal is volt már szó arról, hogy a vírus miatt mindenképp szedjünk vitaminokat, és erősítsük az immunrendszerünket. Ám nemcsak az immunrendszernek, hanem a bőrnek is szüksége van olyan tápláló vitaminokra, és ásványi anyagokra, mint a cink, szelén, biotin, réz, B-vitamin komplex, niacin, C-vitamin, kollagén és magnézium. Tehát érdemes kiegészíteni a vitaminok sorát egy szépségvitaminnal. 

A legfontosabb tényező pedig a belső szépségápolásban nem más, mint a rendszeres vízfogyasztás! Tudom, banális dolog állandóan azt mondogatni, hogy igyál vizet, de tényleg fontos szerepet tölt be a szervezet működésében.  Az emberi testnek ugyanis jelentős része víz, ami rettentően fontos eleme a test működésének, hisz az agytól kezdve, az izmokig mindenhol szükség van rá. Első lépésként pedig a dehidratáció a bőrben jelentkezik, majd a belső szervekben. Dehidratáció okozza például sok esetben a fejfájást is, mivel az agy is szó szerint elkezd szomjazni! 

És természetesen nem tehetjük meg minden nap, hogy hatlépcsős szépségkúrát tartunk, ahogyan szépségvitamint sem szedünk az év minden napján. Ugyanakkor, ahogy a bőrgyógyászok mondják, „a bőr nem felejt”, tehát bármennyi plusz törődést, gondoskodást megadunk a bőrünknek, azt garantáltan meghálálja majd. Időnk pedig mikor lesz rá, ha nem most? 

Ajánljuk még:

AZ ÉRZÉKENY BŐR LEGJOBB BARÁTJÁRÓL

SZÉPSÉGKISOKOS – A KOZMETIKUMRÓL, AMI A BOTOXSZAL VETEKSZIK

KÍVÜL-BELÜL MEGÚJÍT A CSODÁS LIGETSZÉPE OLAJ

 

 

 

Már követem az oldalt

X