Szép

24 karátos aranyat kenjek magamra?! – Szépségápolás luxusszinten

A luxus és a kényeztetés mindenkinek kijár. Szeretjük, ami csillog, ami értékes, ami szép. Az egyik ilyen megunhatatlan kincs az arany: szemet gyönyörködtet, a pompa, az elegancia és a kellemes meleg érzetét kelti az emberben. Ám nemcsak ékszerként és dekorációs elemként hasznosítható, hanem szerencsére már a szépségápolásban is. 

Az arany egyszerre a napfény és az ősz színe. A novemberi, adventi időszak közeledtével egyre több helyen tűnik fel ez az árnyalat az üzletekben, a dekorációkban és a lakásokban. 

Ragyogása az elegancia és a luxus érzetét kelti. Szimbolikus jelentése alapján az egészséges önértékelést, a bölcsességet, az igazságot és a legmagasabb szintű tudást jelenti. Azt mondják, aki különösen kedveli ezt a színt, az általában jó ítélőképességgel, bizalommal és elmélyült önismerettel rendelkezik. Különféle birodalmaknál a napfényt, a megvilágosodást és a dicsőséget jelentette ez a szín. Tehát általánosságban tekintve igazán pozitív üzenetet: az élet erejét és a bőség érzetét hordozza magával. 

Gondoljunk csak bele – ezt ma már nemcsak a tárgyakon, ékszereken keresztül tapasztalhatjuk meg, hanem luxusélményként a bőrünkön is érezhetjük. Hogyan tudjuk ennek a jótékony anyagnak a hatását pórusainkban elmerülve kamatoztatni ? 

Aranykozmetikumok

Szaküzletekben, patikákban és drogériákban egyaránt be tudunk szerezni 24 karátos arannyal készült arckrémeket, arcpakolásokat, csillámló aranyszínű olajokat és szérumokat is. Az értékes hatóanyagok mellett apró aranyszemcséket is tartalmaznak a termékek, amelyek ránctalanítanak, feszesítenek és hidratálnak – ezáltal fiatalosabb megjelenést és ragyogást kölcsönöznek az arcnak.

A kozmetikum rendeltetésének megfelelően alkalmazzuk a terméket este, lefekvés előtt, hogy teljes mértékben regeneráló hatást biztosítson. Az arckrémmel, szérummal reggel is kényeztessük arcunkat, így az őszi-téli környezeti viszontagságok ellen is kellőképp védekezhetünk. Tényleg érdemes kipróbálni legalább egy terméket;

nekem le sem lehetett mosni a mosolyt az arcomról utána.

Mondhatják sokan, hogy „persze-persze, ez is csak egy arckrém”, de valahogy mégis más, mint a többi. Aki kezdésként otthonában és a legminimálisabb anyagi befektetés mellett akarja kipróbálni a terméket, annak az egyszer használható, egy adagnyira tervezett aranypakolást érdemes választania. 

Professzionális aranykezelés

Már több ezer évvel ezelőtt is ismerték az arany fiatalító és jótékony hatását, igaz, akkor még csak a kiváltságosak engedhették meg magunknak a kényeztetést. Az arany fiatalít, emeli a sejtek rezgésszintjét, lifting hatással rendelkezik, intenzíven hidratál, elhalványítja a bőrhibákat és a hiperpigmentációt, valamint élénkíti a kollagéntermelést is.

De mégis, hogyan képzeljünk el egy ilyen kezelést? 

Engem is izgatott a dolog, így ellátogattam egy professzionális kozmetikába, ahol a legelső lépésként teljes bőrtisztítást végez a szakember. Ezt követően egy úgynevezett dermarollerrel a bőr legfelső hámrétegén keresztül arany- és hialuronsavas ampullát juttat be a bőrbe. Majd egy 24 karátos arcmaszk kerül fel rá, és egy újabb lifting készülék segítségével a hatóanyag így már a bőr belsőbb rétegeibe is eljut. 

A kezelés során masszázsszerű pulzáló hatás is érezhető, ekkor szabadul meg a felgyülemlett méreganyagoktól a bőr és felélénkül a sejtregenerálódás is. Némi pihenőidő keretében egy 24 karátos arcmaszk áldásos hatása is élvezhető, majd a szeánsz egy 24 karátos aranyszemcséket tartalmazó arckrém felvitelével zárul. 

A kezelés végén úgy éreztem, valósággal megkönnyebbült és felfrissült az arcom és amikor tükörbe néztem, egy mosolygósabb és ragyogóbb énemet láttam viszont. Nyoma sem volt a korábbi megfáradt és kissé sápadt arcbőrnek.

 

Már követem az oldalt

X