Hátizsák nélkül szinte meztelennek érzem magam

Stílus

Hátizsák nélkül szinte meztelennek érzem magam

Iskoláskorunkban a sulistáskánk a mindennapjaink része volt. Ám azonkívül nem igazán volt jellemző, hogy hátizsákkal mentünk volna bárhová is. Mára ez teljesen megváltozott, és én ennek annyira örülök. Bárki, aki a hátán hordja fontos és szeretett dolgait, szerintem tudja, miért is jó hátizsákozni!

Régebben inkább válltáskát hordott szinte mindenki, hiszen azt diktálta a divat. Talán még meg is mosolyogtuk azokat, akik hátizsákkal közlekedtek, hiszen „tudtuk”, hogy azt csak tanulók vagy túrázni indulók hordják. Mára viszont a hátizsák újra óriási divatcikké vált. Sok neves cég forgalmazza saját táskáit, különféle méretben, színben és formában. És mégcsak nem is kell csillagászati összegeket fizetnünk azért, hogy legyen egy olyan táskánk, ami kiegészít minket és nagyban megkönnyíti az életünket.

Összegyűjtöttem néhány érvet, miért is a legjobb mindennapos viselet egy hátizsák: 

  • Viselése közben súlytól függetlenül, egyenletesen oszlik el a terhelés a vállakon és a gerincoszlopon. Mivel nem egy vállunkat terheljük a cipelt súllyal, ezért kevésbé érezzük izmaink kifáradását. Tehát a gerincünk számára ez egy sokkal egészségesebb viselet, mint a válltáska. A csak egy vállon hordható, nehézre pakolt táskák bizonyítottan gerincferdülést okoznak. Lefelé húzzák a vállunkat, így abnormális ívet vesz fel a gerincoszlop és a csípőizület sem a megfelelő terhelést kapja. Egy nehéz válltáska akár a vállízület gyulladását is okozhatja.
  • Mindkét kezünk, és karunk teljesen szabadon mozoghat, nem kell külön erőfeszítéseket tennünk a táska egyensúlyozásáért. Tömegközlekedésen, bevásárláskor vagy akár egy finom hamburger elfogyasztásakor sem korlátoz a táskád.
  • A pánt nem csúszik le a vállról, ahogy azt a válltáskák pántjai előszeretettel teszik. Idegesítő állandóan kapkodni utána.
  • Praktikus, tágas, sok dolog fér bele. Nőként és édesanyaként egy jó hátizsákot nélkülözhetetlen darabnak tartok.
  • Egyszerűen divatos és sikkes. Vagány, laza és fiatalos viselet.

Persze nem mindegy, milyen az a bizonyos táska a hátunkon. Érdemes beszerezni legalább kétféle stílusút. Egy sportos, kirándulós hátizsákkal nem a legjobb érzés étterembe vagy randira menni, ahogy egy púderrózsaszín valódi bőr darabbal sem okos nekivágni egy erdei túrának. A táska színe és formája lehetőleg harmonizáljon a ruháinkkal és a cipőnkkel. Érdemes olyan hátitatyót választani, ami többféle stílushoz és alkalomhoz is illik. Akad ilyen bőven. 

Vannak olyan események és ruhák, (mint például kosztüm vagy koktélruha) amikhez nem ajánlott a viselése, még akkor sem, ha egy nagy divatmárka logója díszeleg rajta. Ezekre az alkalmakra inkább térjünk vissza a retikülhöz.

Amikor három éve fellángolt bennem egy hátizsák iránti vágy, mindenképp valami egyedit szerettem volna. Napokon át böngésztem az online táskaboltok kínálatát, de egyik darabba sem szerettem bele igazán. Majd eszembe jutott egy kézműves termékekkel foglalkozó oldal. Itt bukkantam rá egy Vas megyei bőrdíszműves hölgy alkotásaira. Ahogy megpillantottam az egyik gesztenyebarna táskát fogaskerék-lenyomatokkal, azonnal tudtam, hogy megtaláltam az „igazit”. Végül a férjem megvette nekem a születésnapomra, és azóta szinte nem volt nap, hogy a táskám nélkül indultam volna el otthonról. Engem jó érzéssel tölt el, hogy pont ilyen táskája senkinek nincs. Ha még készít is hasonlót az a hölgy, az apró fogaskerekek úgyis máshogy fognak nyomódni a bőrbe. Annyira hozzászoktam már, hogy a táskámmal a hátamon sétálok és biciklizek, hogy furcsa hiányérzetem támad, ha nélküle indulok el.

 

Egy jól megválasztott hátizsák olyan, mint egy jó barát, akire mindig lehet számítani, legyen szó kirándulásról, egy városi sétáról vagy akár piacolásról. Hála a széles kínálatnak, bármilyen stílust kedvelő ember és korosztály meg tudja találni a hozzá legjobban illő táskát. Hátra fel, és indulás!

Forrás: ITT és ITT

A férfiaktól sem áll ám olyan távol a mindennapos táskahordás, mint azt hisszük, egyre többeknek van ugyanis pelenkás övtáskája. 

Ajánljuk még:

2023 legtrendibb darabjai: rojtok, szakadások, mély dekoltázs és aszimmetria

A divatházak által meghatározott trendek mindig is tükrözték a világban zajló eseményeket, ám talán 2023 az az év, amikor a divatot formáló hatás nagyon is „kézzelfogható”. Egyes tervezők itt-ott szakadt, szinte befejezetlennek tűnő ruhadarabokkal rukkoltak elő, míg mások előszeretettel használják a katonaságra jellemző színeket és a praktikus, nagyzsebes darabokat. Azért vannak olyanok is, akik a feminizmust, a könnyedséget igyekeztek hangsúlyozni lágy esésű anyagokkal, csipkékkel. Tehát az idei év divatirányzata egészen szerteágazó és rafinált. Lássuk, melyek lesznek 2023 legtrendibb darabjai!

 

Már követem az oldalt

X