Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Datolyával töltött aprósütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 110 g vaj
  • 50 g olaj
  • 450 g liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek tej
  • 150 0 g datolya
Tovább olvasok

 

 

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral, a citromlével és annyi tejjel, hogy a tészta összeálljon. Ha a tésztánk elkészült, frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe rakjuk legalább két órára. Akkor sem lesz baja, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.

A töltelékhez előkészítjük a datolyát. Feldaraboljuk, majd egy pici vízzel feltesszük főni. Ha a datolya megpuhult, ledaráljuk, vagy burgonyanyomóval áttörjük. Végül kihűtjük.

 

Ha a tészta megpihent, 32 részre osztjuk, és mindegyik adagból egy kis golyót formázunk. Mindegyik golyót kissé kilapítjuk, és a közepére egy kiskanálnyit teszünk a datolyából. Ezután becsomagoljuk a tölteléket, és mindegyik kis süteményt meggömbölyítjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és picit mindegyiket megnyomjuk, hogy az aljuk egyenes legyen.

 

200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor elkezdenek pirulni, készen is vannak. Még langyosan megszórjuk őket porcukorral.

 A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü