
Hozzávalók
A palacsintatésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tk. cukor
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- szódavíz szükség szerint
A vajas mártáshoz:
- 100 g vaj
- 60 g cukor
- 2 citrom leve
- 1,5 dl narancslé
- 1 kk. narancsvirágvíz
A töltéshez:
- narancslekvár
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a tejjel, a tojással, a pici olajjal, a cukorral, a sóval és annyi szódavízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ezután kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Mindegyiket megtöltjük narancslekvárral, majd négybe hajtogatjuk.
Ezután elkészítjük a karamellás öntetet. A vajat egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük, hagyjuk ezt is olvadni egy kicsit, majd beleöntjük óvatosan a citromok kifacsart levét. Ezután jöhet a narancslé. Ízesítjük citromhéjjal, majd, ha visszaforrt, akkor a megtöltött palacsintákat óvatosan megforgatjuk a szirupban.
Aki bátor, ekkor narancslikőrrel flambírozhatja is.
Ezután a palacsintákat tányérra rakjuk. A megmaradt szirupba öntünk néhány csepp narancsvirágvizet, majd meglocsoljuk a palacsintákat.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
