Crêpes Suzette
Olvasási idő: 2 perc

Crêpes Suzette

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A palacsintatésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk. cukor
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • szódavíz szükség szerint

A vajas mártáshoz:

  • 100 g vaj
  • 60 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 kk. narancsvirágvíz

A töltéshez:

  • narancslekvár

Elkészítés 

A lisztet elkeverjük a tejjel, a tojással, a pici olajjal, a cukorral, a sóval és annyi szódavízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ezután kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Mindegyiket megtöltjük narancslekvárral, majd négybe hajtogatjuk.

Ezután elkészítjük a karamellás öntetet. A vajat egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük, hagyjuk ezt is olvadni egy kicsit, majd beleöntjük óvatosan a citromok kifacsart levét. Ezután jöhet a narancslé. Ízesítjük citromhéjjal, majd, ha visszaforrt, akkor a megtöltött palacsintákat óvatosan megforgatjuk a szirupban. 

Aki bátor, ekkor narancslikőrrel flambírozhatja is.

Ezután a palacsintákat tányérra rakjuk. A megmaradt szirupba öntünk néhány csepp narancsvirágvizet, majd meglocsoljuk a palacsintákat.

A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Citromkrém
| 2025. augusztus 07

Citromkrém

Borbás Marcsi receptje