A tojásrántottának számtalan változata létezik Magyarországon és a világ többi részén is. Az én kedvencem az egyik legegyszerűbb recept.
Hozzávalók: ( 4 főre)
- 10 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Közben kézi habverővel jól kihabosítjuk a tíz darab friss (kb. 3-5 napos) tojást egy kevés sóval. Amikor közepesen meleg az olaj, akkor beleöntjük a tojást és várunk, amíg az alja kezd megszilárdulni. Ekkor óvatos mozdulatokkal, egy fakanál segítségével átforgatjuk a masszát, úgy, hogy ne törjük apróra az így kapott habkönnyű darabokat. Néhány perc után, amikor még jó szaftos a rántotta, levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.
Mivel egy kicsit édeskés ez a változat, ezért vajban pirított kenyérrel és édes paradicsommal a legfinomabb.
Ha pedig egy másik könnyű vacsorára, vagy gyors reggelire vágynátok, próbáljátok ki a bányicát!
Ajánljuk még: