
Sokszor hangsúlyoztuk már a halételek fogyasztásának fontosságát, hiszen messze az átlag alatti a magyar kereslet. A hal az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valódi frissességet vigyünk a konyhába, és ezt a METRO halpultjánál különösen jól lehet érezni. A választék letisztultan átlátható, a minőség pedig következetesen stabil, ami ritka biztonságérzetet ad a vásárlónak. A METRO pultjánál könnyű megtalálni azt a fajtát, amely harmonikusan illeszkedik egy hétköznapi ebédhez vagy egy gondosan összeállított ünnepi vacsorához is.
A METRO idei ünnepi kínálatában a halpultokban minden magyarországi áruházban 40 féle friss halból válogathatunk.
A kedvenceinket kiemeltük Önöknek: többek között megtalálhatják a horvát forrásból származó farkassügért, amely letisztult, elegáns ízvilágú hal, és a fine dining stílusú karácsonyi fogások tökéletes alapja. A szintén horvát tenyésztésből érkező aranydurbincs enyhén édeskés, tiszta ízű, ami nagyon jól illik a citrusos és fűszeres ünnepi ízekhez. A süllőfilé szálkamentes, stabil minőségű, és szintén tökéletes alternatíva ünnepi ételekhez. Sütve, ropogósra pirítva vagy bőrös filéként is kiváló. A vadon fogott atlanti tőkehal húsa fehérebb, lazább szerkezetű és ízben gazdagabb mint a többi tőkehal. Nagyon sokoldalúan elkészíthető, jól illik krémes, vajmártásos vagy könnyed citromos ünnepi fogásokhoz.
És végül az osztrigák! A francia osztrigák híresek kiegyensúlyozott, enyhén sós ízükről és magas minőségükről, az ír osztrigák testességükről, krémesebb állagukról és karakteresebb ízükről ismertek. Ünnepi alkalmakra mindkét típus kiváló aperitifhez, pezsgő mellé vagy hideg előételként. A METRO kínálatban többféle osztriga is található, francia és ír forrásból egyaránt.

a METRO kínálatában
Ha kitöltötte a kvízt, fotózza le az eredményt és küldje el nekünk a

emailcímre december 10.-én éjfélig. A tárgymezőbe írja be: METRO kvíz. A nyertesek nevét december 17.-én tesszük közzé itt az egy.hu felületén.
Cikkünk megjelenését a METRO Kereskedelmi Kft. támogatta.

Érdekességek a mézeskalácsról
Történelmi receptajánlóval









