Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Gasztro

Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:


A tésztához:

krumpli
rétesliszt
csipetnyi só


A töltelékhez:

  • tehéntúró
  • kevés főtt krumpli
  • tejföl
  • friss hagymaszár
  • csipetnyi só

 

  • A tálaláshoz pirított hagyma és tejföl

 

 Elkészítés:

Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk. A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

10 zero waste ajándék, ezúttal élmények helyett

Ha még nincs ötleted, mit adj egy-két szerettednek, ne ess kétségbe! Gondold végig, mi van otthon, s minek örülne a másik. Talán van közös metszet, és egy szép, személyes ajándék kerülhet a fa alá. Ha pedig úgy érzed, van még időd és lehetőséged vásárolni, érdemes a bioboltok kínálatában is szétnézni!