Télen-nyáron megunhatatlan: Túrós batyu

Gasztro

Télen-nyáron megunhatatlan: Túrós batyu

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:


A tésztához:

krumpli
rétesliszt
csipetnyi só


A töltelékhez:

tehéntúró
kevés főtt krumpli
tejföl
friss hagymaszár
csipetnyi só

Elkészítés:

A tálaláshoz pirított hagyma és tejföl

Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk. A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.

Ajánljuk még:

FURCSA, DE FINOM PÁROS: ALMÁS MÁJ

A LEGJOBB NYÁRI ÉTEL: KRUMPLIS LÁNGOS

PIROS PRAKTIKA: CAPRESE SALÁTA