Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Gasztro

Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:


A tésztához:

krumpli
rétesliszt
csipetnyi só


A töltelékhez:

Tovább olvasok
  • tehéntúró
  • kevés főtt krumpli
  • tejföl
  • friss hagymaszár
  • csipetnyi só

 

  • A tálaláshoz pirított hagyma és tejföl

 

 Elkészítés:

Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk. A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X