Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Gasztro

Télen-nyáron megunhatatlan: Felvidéki töltött batyu

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:


A tésztához:

krumpli
rétesliszt
csipetnyi só


A töltelékhez:

  • tehéntúró
  • kevés főtt krumpli
  • tejföl
  • friss hagymaszár
  • csipetnyi só

 

  • A tálaláshoz pirított hagyma és tejföl

 

 Elkészítés:

Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk. A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.