Hozzávalók:
A tésztához:
krumpli
rétesliszt
csipetnyi só
A töltelékhez:
- tehéntúró
- kevés főtt krumpli
- tejföl
- friss hagymaszár
- csipetnyi só
- A tálaláshoz pirított hagyma és tejföl
Elkészítés:
Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk. A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.
Ajánljuk még: