Sólet Borbás Marcsitól

Gasztro

Sólet Borbás Marcsitól

Igazi téli finomság

Hozzávalók

  • 2 db füstölt libacomb
  • 2 db füstölt libamellfilé
  • 2 ek libazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg tarkabab
  • 25 dkg gersli
  • 6 db tojás

Kugli:

Tovább olvasok
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg libazsír
  • só, bors
  • fűszerpaprika
  • víz

Elkészítés:

A babot főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A gerslit is érdemes néhány órára vízbe áztatni.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, majd négybe vágjuk, és mindegyik darabot szirmaira szedjük. Egy hőálló edényben elkezdjük összeállítani az ételt. A libazsíron óvatosan ledinszteljük a hagymaszirmokat. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg, mert azzal elronthatjuk az egész ételt. Csak lassan dinszteljük, és ha megpuhultak, akkor jöhet is a hagymára a libahús, amit szintén egy kissé átforgatunk a zsiradékon. Használhatunk marhahúst is, illetve tehetünk a füstölt hús mellé friss húst is.

A húsokra jön rá a beáztatott bab, majd a végén a gersli. Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hogy a rétegek megmaradjanak. Végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi bőven ellepi, hiszen hosszú órákig lesz a sütőben. Meg is sózzuk. Ez a legnehezebb feladat, hiszen a füstölt húsok is sósak, így vigyázni kell, nehogy elsózzuk az ételt. A tojásokat megmossuk, és óvatosan az edénybe helyezzük.

Ezután elkészítjük a kuglit. A lisztet összegyúrjuk a libazsírral, a fűszerpaprikával és egy kis vízzel. Ízesítjük sóval és borssal, majd hosszúkásra, henger alakúra formázzuk, és óvatosan belehelyezzük az edénybe. Ezután előmelegített 140-150 fokos sütőben, kb. 5-6 óra alatt készre sütjük.

 

 
 
 

 

 

Már követem az oldalt

X