Hozzávalók
- 3 szelet tarja
- 4-5 ek finomliszt
- 15 dkg mangalicaszalonna
- 1 db kápia paprika
- 2 szem paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg gomba vegyesen
- 1,5 dl zsíros tejszín
- só
A nokedlihez:
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl víz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejföl
- 1 dkg vaj
Elkészítés
A mangalicaszalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb, mély serpenyőben a zsírját lassú tűznél kisütjük. Ezután kiszedjük a pörcöket. A tarjaszeleteket megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és a szalonna kisült zsírján a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húsokat kivesszük az edényből, és félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd a serpenyőben megdinszteljük. Közben megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Ha megpuhultak a zöldségek, visszarakjuk a húsokat az edénybe. Ezután lefedve puhára pároljuk. Figyeljünk, hogy a hús mennyi szaftot enged, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Semmi esetre se hígítsuk fel túlságosan a szaftot. Maradjon szép sűrű. Közben a gombákat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd egy forró serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk. Ha gomba elfőtte a levét, akkor a szaftos tarjához adjuk, és készre főzzük. Ha megpuhult a hús, ráöntjük az ételre a tejszínt, majd sűrűre forraljuk. Közben meg is kóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk.
A nokedlihez a vizet, a lisztet, a tojást és a sót simára kikeverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére a galuskák, már készen is vannak. Miközben főnek, egy edényben felmelegítjük a vajat és a tejfölt, és a kifőtt nokedlit rögtön erre szedjük rá. Gyorsan elkeverjük, hogy a tejföl bevonja a kis galuskákat, és máris tálaljuk a tarjával.
Ajánljuk még: