Rigolettó

Gasztro

Rigolettó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg zsíros tejszín

A díszítéshez:

  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • durvára aprított tökmag vagy pisztácia

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csokoládérajongók álma ez az aprósütemény, bátran készítsük ajándékba minden szerettünknek.

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Simára kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire hüvelykujjnyi nagyságú, hosszúkás hurkákat nyomunk ki a masszából. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt meg is sül. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a süteményt, így a belseje omlós, a külseje pedig roppanós lesz.

A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük a felaprított csokoládéra, majd botmixerrel jól megdolgozzuk. Ezután letakarjuk, majd hagyjuk kenhető állagúra hűlni.

Ha a krém készen áll, kettesével összeragasztjuk vele a lapocskákat. Ne spóroljunk a krémmel! Szebb lesz a végeredmény, ha a csokoládékrémet habzsákból nyomjuk ki egy kisebb csillagcsővel.

Ezután egy rácsra sorakoztatjuk a rigolettókat, és gőz fölött felolvasztott csokoládéval becsíkozzuk őket. Amíg még ragadós a csoki, addig szórjuk meg a tetejét durvára aprított tökmaggal vagy pisztáciával, mert így a magok bele tudnak ragadni a csokiba.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!