Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg zsíros tejszín
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- durvára aprított tökmag vagy pisztácia
Elkészítés
A csokoládérajongók álma ez az aprósütemény, bátran készítsük ajándékba minden szerettünknek.
A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Simára kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire hüvelykujjnyi nagyságú, hosszúkás hurkákat nyomunk ki a masszából. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt meg is sül. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a süteményt, így a belseje omlós, a külseje pedig roppanós lesz.
A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük a felaprított csokoládéra, majd botmixerrel jól megdolgozzuk. Ezután letakarjuk, majd hagyjuk kenhető állagúra hűlni.
Ha a krém készen áll, kettesével összeragasztjuk vele a lapocskákat. Ne spóroljunk a krémmel! Szebb lesz a végeredmény, ha a csokoládékrémet habzsákból nyomjuk ki egy kisebb csillagcsővel.
Ezután egy rácsra sorakoztatjuk a rigolettókat, és gőz fölött felolvasztott csokoládéval becsíkozzuk őket. Amíg még ragadós a csoki, addig szórjuk meg a tetejét durvára aprított tökmaggal vagy pisztáciával, mert így a magok bele tudnak ragadni a csokiba.
Ajánljuk még: