Rántott, töltött kelkáposztalevél

Gasztro

Rántott, töltött kelkáposztalevél

Hancsik Edit receptje

Hozzávalók:

  • 6 db kelkáposztalevél
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet sajt
  •  

A blansírozáshoz:

  • 2 liter víz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 2 liter napraforgóolaj

Krumpligánicához:

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 ek vaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 ek tejföl
  •  

A tálaláshoz:

  • tükörtojás
  • sült koktélparadicsom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A nagyobb káposztaleveleket leválasztjuk a fejről, majd a fő eret mindegyiken elvékonyítjuk. Ezután vizet forralunk, melybe sót és cukrot teszünk. Ebben blansírozzuk néhány percig a leveleket. 

Ezután a leveleket kiszedjük, és azonnal jeges vízbe rakjuk. A töltéshez magunk elé teszünk két levelet úgy, hogy félig fedésben legyenek egymással. Ezeket megsózzuk, majd ráteszünk 2-3 szelet sonkát, illetve sajtot. A levél két végét behajtjuk, majd az egészet szépen feltekerjük. A szokásos módon panírozzuk őket. Panírozás közben arra figyeljünk, hogy a tekercseket ne a feltekeréssel ellentétes irányba forgassuk, különben ki fognak tekeredni. Közepesen forró olajban kisütjük őket.

 A krumpligánicához a krumplit közepes méretű darabokra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha elkészült, leöntjük róla a vizet, majd azonnal összetörjük kézi habverővel. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tejfölt, és az egészet krémesre kikeverjük. Máris tálalhatjuk a kisült, töltött levelekkel.

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!



 

Már követem az oldalt

X