Hozzávalók
- 6 db kelkáposztalevél
- 6 szelet sonka
- 6 szelet sajt
- só
A blansírozáshoz:
- 2 liter víz
- 2 ek cukor
- 1 ek só
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 2 liter napraforgóolaj
A krumpligánicához:
- 1 kg krumpli
- 2-3 ek vaj
- 0,5 dl tej
- 1 ek tejföl
- só
A tálaláshoz:
- tükörtojás
- sült koktélparadicsom
Elkészítés
A nagyobb káposztaleveleket leválasztjuk a fejről, majd a fő eret mindegyiken elvékonyítjuk. Ezután vizet forralunk, melybe sót és cukrot teszünk. Ebben blansírozzuk néhány percig a leveleket.
Ezután a leveleket kiszedjük, és azonnal jeges vízbe rakjuk. A töltéshez magunk elé teszünk két levelet úgy, hogy félig fedésben legyenek egymással. Ezeket megsózzuk, majd ráteszünk 2-3 szelet sonkát, illetve sajtot. A levél két végét behajtjuk, majd az egészet szépen feltekerjük. A szokásos módon panírozzuk őket. Panírozás közben arra figyeljünk, hogy a tekercseket ne a feltekeréssel ellentétes irányba forgassuk, különben ki fognak tekeredni. Közepesen forró olajban kisütjük őket.
A krumpligánicához a krumplit közepes méretű darabokra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha elkészült, leöntjük róla a vizet, majd azonnal összetörjük kézi habverővel. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tejfölt, és az egészet krémesre kikeverjük. Máris tálalhatjuk a kisült, töltött levelekkel.
Ajánljuk még: