Krumplis rétes, ami az otthon ízét idézi

Gasztro

Krumplis rétes, ami az otthon ízét idézi

Krumplis rétes, ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek zsír
  • 1 tk só
  • langyos víz

Töltelék:

  • 50 dkg héjában főtt krumpli
  • zsír
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás

 

Tovább olvasok

A rétestésztát összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük és kinyújtjuk. A tésztára olvasztott zsírt locsolunk, majd ráreszeljük a héjában főtt burgonyát. Megsózzuk, meglocsoljuk tojáshabos tejföllel, majd a két oldaláról középre tekerjük. A tojássárgáját tejföllel kikeverjük, és megkenjük a rétes tetejét. Sütőben jó ropogósra sütjük.

Próbáld ki a rác rétest is Borbás Marcsi receptje alapján! Vagy legyen egy kis meggyes-mákos rétes? Netán egy spenótos pite

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.